有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
之前死人冇理到
今次唔知會唔會
"QC同HR 唔洗扣人工
其他部門正傻西 慢慢扣人工啦
拉一派打一派 共產黨技倆"

qc今年褔利幾好
又加人工又出花紅 又唔洗食三交治 no pay 又放少人一半 依家仲唔洗扣人工
有人賠左10皮野走! 正啊

賠? 唔係話賠你老母既咩?
邊撚個on9留言 依家變左”冇其他人咁差就叫福利幾好”??
D logic 1999 俾澳x圏養得耐個人都蠢9埋
"QC狗勁快出黎吠🤣"

笑咗 又嘈交
老鼠飛嘜撚野都唔做。嘜野都係叫其他人做。屌走佢咪可以慳返啲錢囉!

難D囉 炒哂其他人都唔會炒佢
依家讀得黎 都比人捉入營啦
Mike Ma 叫大家DH audit唔好OT

緊係唔鬼理啦
將最真實既一面比DH睇
今次咁樣減人工你地都唔走 都唔搞鳩澳x 你班友奴隸真係冇得救
留名等睇有人倒貼錢都有人肯翻工
就算3折出糧都應該有班人唔走
好多人幫公司清緊口罩
"希望肺炎繼續爆 一直封關封到下年
等班大陸佬繼續冇得過嚟
繼續冇得賣保險 簽床單
澳x移民公司繼續冇生意 正啊"

我都係咁話
呢間閪野,之前想响大陸引入廠區工人,向勞記申請,點知比勞記屌鳩佢

佢真係以為自己國企
畢業生當專才已經on9
仲想引芝麻奴狗落嚟?
"最後有8成人agree,8%disagree,都佔大比數😪。

當然有可能係為左查牌前穩定軍心,報假數😪

反而想知BF申唔申請到保就業,依家派左三期,都仲未見公司名😶"

支那數信得過既咩?
間野自己生產都做造數啦
幾盤數添
係未絕到 翻用過期料姐
見工好似見過Eric Yau但返工佢已經辭咗職,呢間嘢d散水餅真係個個星期都食,食咗幾次就到我派
個個都窮撚
買埋D垃圾返黎食

散水餅可以睇得一間公司有幾失敗
連拎多少少錢買靚D都唔想...

做得開心, 真係無咩所謂
屌 呢到係入黎食屎
根本無咩人喺度做得長,點會肯俾多d錢請埋d識得幾個星期既人食餅

嗰陣一返工聽到當時成個工程部年資最高都只係一年半就知中伏
做多過一年就知係大師級
笑咩啊你! 老師傅
正常全部遣散信件派曬啦, 祝福仲有一個月就離開O美嘅同事, 唔使搞破壞, 慢慢做就得, 遣散費寫明按勞工法賠償, 之前話無得賠係謠傳, 應該係想呃部分膽小/唔熟法例嘅同事禁同意, 部分vip唔使減亦係真確, 因為公司真係唔可以無咗佢哋(?) 選擇係自己嘅, 既已成定局, 希望佢唔好執咗或者繼續放無薪! 大家都可以捱過呢次疫情!🤧

唔使搞破壞, 但大家繼續唔好OT, 唔好改文件, 唔係你做既唔好簽名啊, 由佢漏空啦。 D數對唔到 記得label 返比DH睇

希望佢唔好執咗, 緊係啦啦聲執7佢啦
千其唔好捱得過今年
"我的澳嘅PowerPoint文化:

每日開咁多個會,主辦人要整PPT(真點冇計)
通過試用期嘅述職PPT (onL9)
經理年頭年中年尾各一次(on99)
臨時會議都要整定(on999)

每次經過Block E同B嘅office,每個人嘅電腦板面都整緊PPT😪😪

我的澳整PPT文化貫絕全行,PPT用字永遠都係蝗語式口號

創新💪改革💪推動💪躍進💪

仲有D閪經理屌鳩人用全繁體或全英😪"

見到臨時會議果到笑咗
真係花勁多時間整埋D垃圾PPT
垃圾唔識管理係到東施效顰
请问公司倒闭了对大家有什么好处,没错,一些你憎恨的人是会被炒,但他们有钱、高学历也会吹水,很容易就能找到工作,同时也会有大批中低层的香港人失业,他们也有各自的家庭,请将心比己,你家人失业你什么感受,请不要再黑澳X了,我也不喜欢它,但没办法,至少今天我离不开它

有時候見到芝麻仁 短視 又膚淺...
他們好在看到問題
而且自己忽視它
然後別人看到問題想解決的時候
他們又會來阻止, 跟著就和主子討好
一群狗奴才
只懂自己安穩, 看不到自己的安穩下墊著多少屍體
唉.......
沒辦法? 對啊 你不喜歡我們黑澳X,
但没辦法,至少今天你阻不了我
狗就滾啦, 不喜歡就不看囉
香港人不需要芝麻仁關心啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞