有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
"奉勸因為生計迫於無奈留守嘅手足,勿忘初心,千祈唔好比呢間閪嘢洗腦!
唔撚講狗話! 杯葛殘體字! 唔撚join佢啲on鳩員工活動! 唔撚睇佢啲鳩up員工通訊! "

大家最好HEA 住坐算啦
拖長等佢炒, 按章工作
所有子公司?
聽講HR走淨一個定兩個 農民工Mike識唔識計糧? 可唔可以準時出糧?

借D意出錯糧又可以慳番筆
閪總係關照Grace一個姐
炒一個高人工嘅Anson留番個人工低啲Grace抵啦
Grace而家一個人管哂班Trainee好威㗎
唔知係未所有
但今個月已經行緊
下一步係咪扣人工
我聽唔少j旗下廠都減產緊
Grace 都走啦
HR走得7788
條臭西都走? 搵到工咩?
嘟。。。。。就搞店啦
當八達通咁
啲hr走曬未?
扣左啦
年頭加左之後即刻扣返
"除了Mike是乡巴佬 公司还有好多高层都是乡巴佬做决策
乡巴佬就是乡巴佬 目光短浅 公司活动也是low逼的要命
张总也是山东小城市出来的 还不知道是哪个县城里面出来的
净是天天算那些鸡毛蒜皮的 但是又花钱养着一堆不干事的傻逼
弄来一群英文完整句子都说不好的傻逼来当经理 我TM也真是服了
拜托 以后招人的时候能不能招些大城市出来的人 现在这些人做事太小家子气了
"
"最近elink果封給員工的信下面有唯一一位同事留左comment

真係道出左小弟嘅心聲,希望張總嘜總可以接納啦,亦都希望呢位同事千祈唔好比人秋後算帳😔😔

又題外話
嗰comment欄平時係比D太監寫D機械式留言,真係no one cares

今次我真係care,終於係真人嘅comment,可惜張總嗰離地昏君點會click開黎睇😴"
"你班小朋友唔係真係以為所有人都按照個table減人工啊?
內部已經有指示 有部分人唔洗減 全部係西總特別照顧D人
你班香港人自己同公司慢慢共度時艱啦
有排你地捱"

屌.
仲以為咩咁把滋閉
原來又係你老母係女人呢D廢話
知你老積啦 恃老賣老
係人都知間公司唔公平架啦
三交治都係細既食 連閪總都唔食
好狗
冇工返都咁早
呢間嘢啲HR manager冇個做得長,之前阿蘋果唔錯㗎,但最終都頂唔浦走左,之後嗰啲都好快走,聽聞有個做左10日就嚇到跳船,到而家都未請到
伏中之伏
班大佬話唔同意減薪就即係解約,無野要賠喎,兄弟睇路啦,問下專業法律意見,記住唔好大佬講咩就信咩

on9, 果班芝麻唔識香港法律?
大家記得同勞工處報定案
唔好比間野嚇到
之前有手足post話有部分人唔洗減薪,收到風閪總暗地裡以另類方法呵番佢地,所以表面上好公平一視同仁,實際上又玩分化權鬥

得免租呢招姐
不過記得報返稅啊芝麻
公司所有福利都要計稅架
撳左「唔同意」HR就會要你直接一個月後Last day
賠都唔洗賠 直接比張野係簽當自願離職
咁都好既
當通知, 呢個月就可以Hea 住坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞