有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
同事:
班高職自己都出去食飯啦!! 點解我地要食15 分鐘狗飯。 我地唔係狗啊!
祝願佢地全家中中國武漢肺炎

同事:
工程部個龜頭bob成個柒碌咁
當年係eng manager? 而家俾人燉左落去做engineer
當年請番嚟好大官威架🙊

因住佢靠出賣手足上返位啊
同事:
上面有人鬧工程部bob 哥,其實佢ok好人呀,係煩咗啲,但工程部都係垃圾,執柒咗佢啦
有冇同事提供捉鬼資訊:
如果唔想比人知可以 (秘密)

我想總結一下,等手足可以繼續安心爆料
唔係澳x嘅廠可唔可以喺到講?
有冇人做過維記
又係垃圾公司
邊間?
聽日食三文治喇 大家由罷食開始抗爭
J記旗下
今年凍薪
澳X都係啦
做過QC Lab 做狗咁
仲話高層會放no pay
6/7 年前on99 番個7個月

我諗6/7 年前d 人應該走哂

呢間係我番過最最最on9 既公司
畢生黎悔
咪撚做藥廠 香港製藥業冇得救架啦
bf要受埋大陸人當你係二級公民
呢間垃圾移民公司嚟
以前座得幾近總經理辦公室

附近有design ,design 兩個男仔都做左好多年

淨係記得包飯食既狗飯

遲到就要搭30 蚊的士

食飯出去工廠出面行好似座監放風

每個禮拜幾乎每日都有散水餅食

D高層當員工只係狗
我明,但係呢個時勢都唔知可以轉去邊
Sci仔又冇一技所長唔知可以做咩
呢d時勢就等下啦
記住香港做lab已經好慘
做藥廠lab 慘過做狗
同事:
GMO 人稱澳美東廠
暗部仲有D潛伏期他部門既”T“成員 (點解叫T 普通話"特"係t字頭) 隨時爆串
”T“成員清單應該得張總同sharan知道有D咩人 由sharan直接受風

仲有老鼠飛為首班18 19年既trainee線人 人稱老鼠黨
雖然表面上已經瓦解 但已經潛伏係唔同部門
一直秘密發展黨員 主要係mainland後生同事 QA QC為主

QC革命軍 由一般有志之士 主要係後生同事 有香港人 有國內同事 都有印度同事
由一開始屌鳩baxtxx到 ”QC Rnd大戰“到而家”反三文治行動“ 中間走左好多手足
但都一直有新血加入 該組織希望更加多其他部門同事加入 日後組織成為澳X第一個工會

睇到呢到大家係咪以為我係革命黨? 錯
我只係睇唔撚過眼既一隻迷途小鳩羊
所以真係唔洗指意搵到我出黎啦
收皮 闣總
依家都係冇變過

呢間野一直都係閪
今次爆出黎 希望大家真係唔好再入黎
澳美狗也不屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞