有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike

Bright Fuxking Future to HongKonger.

報料熱線:
https://forms.gle/NxvcJE1SdmABdaGt7
你仲等? 遲下爆料冇人睇架啦

C L S
記住share 多D 比更多同事知道啊
只要人多 大家就會更加安全

香港人! 加油!
香港人! 反抗!
香港人! 唔好再入黎做啦屌

巴打絲打,記住好好保護自己 唔好自爆啊
各位巴絲打 我黎啦!!

柒頭皮想捉我??

唔係唔得,但你捉唔到又唔開心喎! 怎麼辦呢?

有冇做藥廠巴打絲打(1): https://lihkg.com/thread/1013771/page/1
有冇做藥廠巴打絲打(2): https://lihkg.com/thread/1594329/page/1
同事:
點解搞IT,engineer,production都可以apply到專才?????香港套移民程序難以置信,唔通係大陸掃地都可以apply?有無人知道?間公司好似95年成立,25年黎究竟搞左幾多專才過黎

同事:
QA做CC嗰條閪婆 K 成撚日交完d CC俾佢審都整唔撚見 轉個鳩頭又屈9返你無交 屌你老母成日話自己藥劑師 大陸讀個19 藥科degree就話自己藥劑師 你係香港無牌嫁屌你老母 垃圾

同事:
工程部經理就每年走兩個 下面班師傅咁難搞
你請班大陸人嚟點管得住 屌你啲設備備件又cut 停機又屌鳩班師傅
師傅ot你又限制 班師傅咪同你玩嘢囉
整整下機 一見到三點整到一半就直接走人 幾驚你屈佢呃ot 等下一班師傅做 中間隔返一頭半個鐘

同事:
希望多d做過澳x的內行人繼續爆料,拯救處於水深火熱嘅師弟師妹,同埋警醒想入坑嘅人。以我所知,qc應該仲會炒人,近期做咗好多炒人proposal出嚟,無停過呀!HR搵到仲唔走呀,呢間嘢癲,最搞笑係邊炒人可以邊請人,相信大家都睇到wallpaper轉咗做referral scheme,屌你老母!介紹入嚟會搞到親戚朋友都無得做呀,有仇家就可以考慮!!

同事:
屌你! 班HR真係痴撚線, 走左之後到依家都未收到Ref. Letter.
好心咪咁撚cheap啦, 抵你地間閪野有咁多人唱

同事:
開ig啦 facebook 已經冇乜人用了 但唔知有冇咁多圖放
邊有咁多時間整圖啊

同事:
聽聞qc個崑原嚟都係黑工, 之後成功apply visa坐正,類似case係澳x好多, 包黑工食宿, 入境查唔到, 元朗周街都係揸旅遊簽證, 請大家唔好怪入境, 因為全部係老闆私人物業, 加上係村屋, 按大陸講法就係強力保護傘…

同事:
HR Manager要走?! 其實覺得佢好慘, 都係打份工 接到job要炒人, 咁嘅時勢, 大家都唔想, 大家體諒下...反而baxrrtr老屎飛ansn, onna, lala之流根本郁唔到

同事:
入境處其實知道澳x咩事!唔出聲係因為被滅聲, 政治任務你識條鐵咩!!幫香港人溝貨仔呀!五十年不變, 咁五十年後呢?!好多年前個次巡廠係因為有人據報, 唔做個樣唔得!!一翻開部腦查人事記錄, 你估會查唔到?

同事:
含家鏟, 得返15分鐘食飯, 下個月食三文治啦屌你x美

同事:
各位澳x手足, 既然選擇咗仲係留係度, 請問有無好嘅方法唔使日日淨挨三文治, 叫外賣? 日日出街食應該唔掂? 個個都係得15mins食嘢...好似博炒咁...但我真係驚自己頂唔順暈低
轉去做前線啦! 前線有飯盒食

同事:
你地幾時見過狗要食三文治?
狗都不如呀

崑 嗰條毒撚樣
屌佢老尾 條友去完廁所成日唔洗廁
佢鄉下可能冇沖水馬桶
有冇相貼出黎比大家認下!
其實大家講名 好多同事投入唔到
有相之後 大家坐車都可以恥笑下

例如Grace 今日坐車都好老尷
c座經屋仔有條女好好j 但係武漢人嚟 要帶住口罩j 好危險

又多一個變態
屌你 我知邊個
小編好想知
同事:
澳美啲trainee program 好似出過食女溝女王
見女就埋身 係又追唔係又追 成隻厹咁
知佢食過qc 女

終於有個係仆街仔!
留言真係好多單身狗 死變態

同事:
好奇一問: ches呢個人渣呃咗邊d女蝦條? 唔怕講喔!!
係公司搵食咁賤格?
人地老公見到會家變架

同事:
有無人知到PD (好似係trainee) 有個好瘦既妹妹有無仔?
屌你! 妹妹仔你都搞 小編祝你早日出pool 啦

花邊新聞,暫時未有人報料
三文治:
各位office手足唔好做傻事, 呢一刻可能你轉到食飯, 下一刻可能要你補差價或者出warning俾你!! 三明治唔知有幾件呢, 分開幾次食應該可以挨到

咁撚陰毒?
但平時D飯冇攞到都冇扣錢
同事:
屌你! 班HR真係痴撚線, 走左之後到依家都未收到Ref. Letter.
好心咪咁撚cheap啦, 抵你地間閪野有咁多人唱

覆#978
講起Ref. Letter就火滾,我遞信果野已經話想走果日攞埋封Ref. Letter,但係HR理友話唔得,要等佢之後寄,咁好啦,到我走果日我又再提多次,佢仍都係一樣話要等佢之後寄,點知我等左勁耐咩都收唔撚到,打電話返去10次有10次都冇人聽,最後我忍唔住搵日直接殺返去屌柒佢,hr條友竟然同我講話自己唔得閒整,屌你,開個template出黎改少少野要幾耐?
尾數我已經忍你俾你遲幾日出俾我,早知係咁我去勞記告鳩佢!e間野resign果時佢會要求你同意等到下個出糧日先出尾數俾你,如果唔係要有高層approve,姐係如果你last day岩岩過左出糧日,佢會要求你等多大半個月先俾尾數你,而唔係7日內俾,建議大家之後resgin果時唔好再接受d咁既要求

屌啦,真係唔好接受下個月出糧既要求
憑咩? 同事勞記見啦

同事:
拉! 講起reference letter 我有料爆, 我走個時, 都好多年前, 成個hr得一個coordinator, 忙到佢就快黐線, 叫我自己搵個template打出嚟, 等佢俾hr manager簽, 所以建議你地走之前做呢樣嘢! 如果唔係, 你係打唔通電話催信的, 我見過好多次kitti(以前hr officer)攞住部公司電話煲粥扮做嘢, 另一邊廂可能係kid!
一呼百應
呢間閪野真係
同事:
pd個 trainee有仔, 你死咗條心拉!
小編表示認同: 痴漢你都係死左條心啦

歡迎繼續報料

好快手啊
澳美好似就係中國資產定鄉黑嘅啵.
同事:
講起老鼠飛線人, 我都想講幾句, 呢條7頭之前將所有trainee收編自己門下, 明眼人都睇得出佢野心, 對trainee又呃又氹, 使盡渾身解數, 派曬落去唔同部門, 做佢耳目, 想座大自己勢力, 無料扮四條, 就是識吹幾嘴, 當時真係氹到西總濕曬, 要風得風, 但花無百日紅, 最後d trainee走得七七八八 包括我
難怪有年QA 收勁多trainee啦

同事:
Trainee program 真係最濕鳩嘅野,呃鳩香港大學生入去,話就話要大學生,參加埋啲on9活動,又要同hr 打好關係,自己部門野都未撚搞得掂,仲要抽時間參加你啲賺分活動,同office 啲人傾得到,就有得轉部門,話轉位,轉咗十世都未轉得

同事:
第一次見Anson, 真係覺得佢好gay

同事:
想幫 Grace講返句公道說話,份人係世界女d,但唔係咩壞人,知佢做過咩既不妨講多d,講唔出又屈佢同A有路唔係幾好,叫佢一個女仔咁樣點返工啊?
先撇除佢個 team有無用,條 team得2條友,出雙入對都難以避免。
所以,快d爆料啦,好想知啊dllm

小編表示都係受人所託
唔清楚喎!
巴打你入錯post
呢到傾澳X, 純粹9 up 咋喎

真實既公司我地冇興趣討論
同事:
工程部逼走咗幾多人,每年逼走幾個十幾個 , 留得係度嘅都係為三餐,大陸人話曬事,無料無工程底乜都唔識做既人,照留係工程部,日日搞文件,改名叫文件部呀笨,靠關係就上到位,有料既就逼走,無料就升職
真係好撚快
我發現同事都幾多變態佬?
想出pool 都唔洗咁架
與其上網問,不如自己去問啦屌
同事:
當年QC狗公之皇 chase wxng 佢老婆都係同一間公司做QA
當住佢老婆面飯堂同其他女同事flirt
佢老婆坐另外一台
聽聞仲同另外一位女同事搞埋一齊過

WOWOWOWOWOWOWOWOOWOWOWOW!
大家唔好掛住J grase
帶壞曬個post個氣氛
同意!

小編決定一切關於佢既都唔post 啦!

多得鋼之江湖術師 一直以黎既堅持
唔知咩來入來食花生
多謝你啊
我一直堅持左咁耐 終於引起大家共鳴了
留名
本身諗住入黎R糧 等轉工
點知近日當狗咁養,唔發火當我地病貓
同事:
呢間公司好鬼中意夜媽媽叫d manager level走人, 好似驚死佢地轉移公司機密, 西總檢討下啦, 如果人地有心搞9你, 你一早執咗十世啦

同事:
chase老婆都唔好得去邊, 四圍溝仔, 佢兩個好襯!! 前面居然見到有post話佢正? 真係前世未見過女人

同事:
講起老鼠飛條HIHI我就火滾
條友好鬼狗公 又聯群結黨
手下個幾條茂利 一畢業就串過人 當正自己欽差咁款 點黎點去
個幾個小朋友 叔叔同你講 你大佬老鼠飛好快收皮架喇

叔叔你好
唉... 我失業
加油啊巴打
記得保護好自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞