有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
今年仲要冇加過人工 而家仲要減人
我估到時班大陸靜雞雞有得加翻人工 香港人冇得加
班hr一定知道大陸佬有冇得加人工
但班港奸hr一定夾班大陸人呃香港人
唔明d code
咩位-30 咁癲
DA應該指director,陳總嗰級

大家記得將減薪幅度加多5%強積金呀,先係大家8月嘅人工呀,亲

題外話

嗰批HR經常扣錯人工,過數嘅月薪扣埋僱主MPF嗰份

追問後又籍口多多,用8搭藉口話系統出錯下個月補返,跟住下個月又補唔足喎,真係HR業界嘅奇筢
大家一齊搏炒算 尤其係做左超過兩年啲員工
我寧願搏炒 叫澳x賠翻錢俾我
光復澳x 驅逐西總
對光復無興趣

間野任務完成啦
用嚟 換血殖民 逼死港人
間野一年都唔知俾人告過上勞工處幾多次
唔洗經佢換啦
同埋上面大把國企
邊有澳x位置
就來DH Audit
QA同事們 記得做個盡責員工
有違規要一五一十話俾DH知
有國安法
你舉報支那公司係違法
澳X都有美國業務
公司有好多美國旗
顛覆國家罪
人地係美國做間諜架
一陣有勇士篤佢就好睇

例如香港呢個post 比人知佢點殖民
幾時會有返條Link俾人報料?
有人有料但無account 爆唔到料
又有野玩 正
澳洲 美國 大本營
"其實大家應該繼續期望香港繼續封關 一路封到下年
等班大陸同事減人工得黎又冇後路翻大陸揾工
我可以同大家講 而家大陸經濟更加慘
貿易戰加上疫情 影響進出口 經濟衰退 好多工人冇工開
一齊攬炒大陸同事 "

條link 有時限, 快啲留言
"7月底DH過黎做audit 大家又減人工 士氣低落
原本澳X想等audit完先宣布減人工 而家厄住大家先
點知Juxtin同自己部門D人透露左先 傳到大家都知道
一傳十 十傳百 全公司都知道 先至被逼提早宣布
我真心建議做左超過3年員工星期一集體回复HR話不接受調整薪金
大家等俾人炒 拎翻一筆錢先 賠都賠死澳X
而家已經有至少6個officer grade同事準備聯合回复HR不接受 希望多D人參加

"
幾年前跳去去x福,因為澳x真係對員工太差,成日都比假希望話會加人工,又要你做到成隻狗咁,仲要做啲垃圾assessment ppt present又冇人會理嘅門面野,先到真係加果陣比果少少,屌!記得要走點陣,Margo 要留我,又話澳美發展好又乜乜柒柒咁,仲話唔信幸x 會有咁好福利,話睇佢幾時爆,而家睇返x美爆先啦屌
聽到有班香港手足話會disagree, 送澳x上路
呢間野都on9,幾年前新年人工加得少,同事要走,出面比多幾千,跟住HR 話要加佢一千,希望佢留低
聽到有班香港手足話會disagree, 之後夾埋DH audit 送澳x上路
政府咁關照佢 會唔會比佢死呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞