有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
bonus有早出過? 睇嚟個位員工唔算資深🤣 我係BF三年幾, 未試過準時, 遲d俾可以俾少幾球呀, 最好走曬唔使俾😗😗😗
o max ho ball
"樓上位RND同事咁講同自爆冇分別
不過如果冇估錯你最近已經自己走左
真喺恭喜你終於諗通脫離苦海
唔洗再俾個禿頭V搞"
"To澳美潛在買家
要買唔係問題
但一定要炒以下呢十個人公司先有少少希望
1. 閪總
2. Rotate林生
3. 馬生
4. Shaxon
5. Kxlly
6. 老鼠飛
7. 咳千娜
8. Helxn
9. 安娜姐
10. 月亮

大家都分享下心目中十個人"
唔係呀 大陸閪黎
Noted,炒哂年資3-4年的人
下个月把你们全给辞退,再请一批新的实习生,未毕业的学生都请,看你们还敢在这里叽叽呱呱,,哈哈
"上面隻狗唔係真係以為仲請到人?
澳美個朵臭到行內人人都知
而家再幫你推到全港大學都知(btw已經推緊)
到時請唔到人做野睇下邊個死先"

你唔會成功只會推到遲下14億人都知道點拎身份證
Grace條八婆近排如何,刷鞋刷成点
grape日日準時返工被安神屌, 乞不到嘅葡萄
"利申:其實唔歧視公司嘅大陸人,只係覺得好難join下佢地傾下偈,同有D唔明有重口音嘅普通話。

印度人就一般般,IT果位幾好,其他就冇咩禮貌,仲身體有陣味 (依家夏天仲明顯)

好,我都唔明佢地拎住work visa返工,竟然享有半日有薪leave去搞張visa

一年仲要放幾次呢類leave,對local人公平咩😑"
"re #688 請假ching:

其實佢地係放一日visa leave (半日apply 半日攞證)😂

明顯就係專門為「大部分」人而設ga啦"
大家今日行街小心D啊
Be water
由於國安法將立
本頻道只營運到本月28日00:00
有說話就趕緊留下吧。 謝謝
怕咩 唔通唔可以繼續屌澳x
走下又一個 炒下又一個
得返我
下個決心做個順民
繼續炒 繼續死
要爆料襯呢家啦大家
"27號 23:50開始發放呀grace j圖 ,點睇?
一齊對住個姣婆j黎哀悼個tg改山😭"

其實真係靚咩?
個含撚嘴好奇怪
聽埋把聲真係
"參加保就業計劃的僱主簽署承諾書承諾 –

(一) 在接受政府工資補貼期間不會裁員;
唔會裁員, 因為被裁嘅員工係唔會獲發Reference Letter, 員工係因為頂唔順每個月都要強制廠休放無薪假所以自己走人, 僱主已重新低薪聘請人手, 數目俾起之前仲要多

及 (二) 把政府工資補貼全數金額用於僱員工資。
僱主1毫子都唔使出, 補貼全部使曬, 甚至有剩自己袋

大家睇下個政府對打工仔幾好!"

係計人數啊
公司炒完你 請返人填數就得
即係炒經理請散仔
之後政府都係貼返經理條水比公司
仲記得611嘛?
https://lih.kg/2035075

AN神:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞