有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
有人話公司收到保就業筆錢,但係官網又搵唔到公司名,有冇人搵到/有相關資訊?

List 冇應該未收到
呢間野唔係好有料架咋
政府都唔理佢
你估國安咩
保就業筆錢?有咩內幕或者消息就講聲,成班同事等緊去投訴。

記得mon 實張List 啦
小心佢用其他公司名去申請
聽聞公司炒左一組QC,堅?有冇QC人呀?

呢到好多QC, 應該有人知啦
幾時食返三交治, 好懷念三交治嘅日子!!

芝麻飯你吃得不開心嗎?
點解冇人提坐車要QR單野🤣

幾時既事黎架? 咁白痴?
但澳X D人成日都坐聯邦製藥D車
早幾年新入行 係J記 已經見過keith 原來佢係咁嘅人😱
"芝麻仁唔明白點解巴絲鍥而不捨响連登分享澳x趣聞,就正如佢地唔理解香港人點解今日要走出黎表態一樣:
""民主派今、明兩日舉行初選投票。原定朝 9 晚 9 開放的票站,因昨日(10 日)負責設計初選系統的香港民意研究所被警方搜查而延遲至中午 12 時才運作。雖然票站開放時間縮短,但多區仍出現人龍,負責統籌初選的民主動力晚上公布,投票人數為 234,547,已超過早前定出,兩日合共 17 萬的目標。""
https://www.thestandnews.com/politics/%E6%B0%91%E4%B8%BB%E6%B4%BE%E5%88%9D%E9%81%B8-%E9%A6%96%E6%97%A5%E9%80%BE-23-%E8%90%AC%E4%BA%BA%E6%8A%95%E7%A5%A8%E6%8F%90%E6%97%A9%E9%81%94%E6%A8%99-%E6%B0%91%E7%A0%94%E8%A2%AB%E6%90%9C-%E8%A1%97%E7%AB%99%E5%8F%97%E8%A5%B2-%E7%84%A1%E9%98%BB%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E8%A1%A8%E6%85%8B%E6%B1%BA%E5%BF%83/"
投票啊大家!
"冇人爆料了?被人封哂口?
QC真係有條team俾人炒哂,減完人工連1萬都冇,搵鬼同佢做?
宜家要拉其他部門人過黎頂,一個頂成條team,真識計數。
仲有一條team仲爽,原本十幾個,原本調走兩個諗住剛剛好,點知公司炒一炒,得返兩個,人工得返一萬出頭,宜家兩個頂哂十幾個人,公司仲要唔俾加班,爽死。"

嘩! QC被人滅門
上面仲有個On9 串QC冇扣人工
原來係直接滅撚咗佢
繼續搵RnD 入去幫手啦
同埋扣完應該below 14k
邊條TEAM咁慘俾人CUT
未算慘, 聽講qa hillen個team幾乎滅門咁濟, 成個qa team要重組, group個邊食住花生...剩低個d慘慘🐷

dh係咪因為肺炎推遲左嚟?
RE:
唔係cut ,係炒,炒完借人黎做野,一個頂成條team"

真係好識運用資源
其實o美會晤會用另一個名嚟申請抗疫基金, 避開審查/篤灰, 你知佢好多子公司, 炒咁多人都攞到真係勁奇怪!

我有咁懷疑過
"正啊正啊 繼續炒人嘅繼續走到
大陸人過唔到嚟
我真係好想肺炎到下年 等班大陸人頂唔順番曬去 再冇支那人過嚟"

我個人就好矛盾
我都唔想佢停
但又唔想香港爆得太勁
Keep 住6月咁 去到下年就唔錯

不過放心啦
芝麻一定放毒比香港
阻止香港移民
如果做藥廠QAQC 依家比人雞左
出邊唔知仲搵唔搵到藥廠工
可能要搵唔係做藥既試下
藥廠叫嚴架啦
出面果D廠求其都爆
繼續封關!
開哂關啦喎巴打
儲齊料一次過俾曬東張西望爆大鑊啦
呢間澳x應該夠東張西望講足三、四日
唔係幫cctvb而係放上大枱爆大鑊勞工處先會做野
首先要有人接受訪問
佢會打格同聲音處理 應該好多現/前同事會肯爆料
咁澳X就可以遂個告
有哂你地資料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞