有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
qc啲女都pure?
公司單身狗真係好多
唔好咁痴線啦你地 好唔好?
大新聞:
大紀元:【珍言真語】潘東凱:敲響中共喪鐘 英澳美聯手與中共脫軌

澳美
佢食埋人地啲餸
係英澳美
小心D講野

做人唔可以飢不擇食
食野都要有D要求
最少要求D食物食得落肚
係公司無聊整下圖先!

我認得個原圖
有2張喎
邊張先
同事:
朋友入過去做生產,藥粉落地照用
聽人講佢係入面做倉工傷camp錢第二年唔加人工
同事:
在香港澳X總部工作了將近一年的人告訴你:
這就是一家垃圾公司,管理層的問題很大,還經常幹違法的勾當,千萬不要來!
人工比其他公司低,幹活還非常 多,又苦又累!
如果公司好點,大家幹的開心就算了,可是偏偏老闆還總是給你談人生談理想,讓你學習讓你加班。
從這個公司出來的人沒有一個不是失望的 !!!
同事:
屌你老母
D大陸人每月2000蚊一個人 租D屋大一大
香港人就0福利 二等員工
各個部門10個manager有10個都大陸人
上層開大會 成個會議都普通話
就算在場有印度人都照講普通話 要D印度人自己帶翻譯
同上頭report野要香港人就番大陸人講普通話 反客為主
香港入境處班垃圾點做野 一車車大陸人放入黎換血

2千蚊果D係幾個人住架同事
不過官方語言真係普通話
唔識講真係唔好入黎
同事:
我都爆下料啦
仲有最撚記得有年Annual Dinner,大獎係Glucosamine,
cheap撚到喊

今年大獎係8000蚊
成千人既公司 得1個中, 仲要8K
同事:
呢間公司好多夫妻檔都喺到做
上頭好似有意咁做 令啲人穩定啲 唔會係咁走
justxn老婆喺rnd 老鼠飛老婆喺so
kelly老公喺中藥廠 simon老婆係cherry
仲有冇其他例子

真係好多都夫妻檔
同事:
公司好多膠層好似都係住定福花園

汁??
同事:
間野好識走水貨,acid base pack埋一齊咁帶番落黎香港,難為我地尼d幫佢拆貨既…成日走去拆開d LC column黎 refill,好L威威咁

連水貨客都係佢D人
同事:
呢間濕鳩公司
好興比折扣員工賣佢D產品
成張poster 好似淘寶咁撚樣
但又唔係平喎 先加價反打折咁水鳩同事
前排仲有堆同事幾千幾千咁買佢D產品
你自己整都唔敢食啦
竟然敢買佢D健康食品
睇留言有人爆佢D菌超標
你真係敢食?

你唔講真係唔留意
呢間野真係世界級
Glucosamine 屌
同事:
大家有料就舉報,報比入境處勞工處,報黑工,逾期居留等等,政府部門紅就紅架啦,但不停有人比證據舉報,點都要扮下野做下野既

利申 前職員 現任某部門公墓員
同事:
n前年試過派仲有幾日就過期既咖啡當聖誕定復活節禮物,攞完返黎仲要攞走幫佢掉,多得佢唔少

方便過自己搵車車去堆填區
榴槤咖啡同人參咖啡呀嘛
我都記得
而家冇得走了 正
屌 減到得番8000蚊
前幾有10000架
大獎 一萬 名額一個
二獎 都有幾隻錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞