有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
又準備炒人?

大家今日又幫襯左D咩?

後日 驚唔驚一返工澳X就炒人
已經有超過十名手足被炒
HR:
估撚到你係工程部啦

捉到我先講野啦
死剩把口

有野講就留言啦:
https://forms.gle/zKW37sJFDBDMNTqH8
5月底開始全廠廠休兩星期啊喂
大家一齊扣假放no pay 搵定工啦各位

開始捱唔住啦
非洲果到唔店? 呃呃埋埋都養唔起間閪野
收到風工程部再炒人 炒多個3個officer
maintance facility同validation各交一個出嚟
大家自己執生

睇黎真係針住工程部黎炒人喎
好彩我都搵緊工姐
"1. 無懈可擊之錯覺:群體過份的自信和盲目的樂觀,忽視潛在的危險及警告,意識不到一種決策的危險性。
2. 集體合理化:群體通過集體將已經作出的決策合理化,忽視外來的挑戰。一旦群體作出了某個決策後,更多的是將時間花在如何將決策合理化,而不是對它們重新審視和評價
3. 對群體道德深信不疑:成員相信群體所做出的決策是正義的,不存在倫理道德問題。因此忽視道德上的挑戰。
4. 對外偏見:傾向地認為任何反對他們的人或者群體都是邪惡和難以溝通協調,故此不屑與之爭論;或者認爲這些人或者群體過於軟弱、愚蠢、不能夠保護自己,認為自己群體既定的方案則會獲勝。
5. 對異議者施加壓力:群體不欣賞不同的意見和看法,對於懷疑群體立場和計劃的人,群體總是立即給予反擊,但常常不是以證據來反駁,取而代之的是冷嘲熱諷。爲了獲得群體的認可,多數人在面對這種嘲弄時會變得沒有了主見而與群體保持一致。
6. 自我審查:成員對於議題有疑慮時總是保持沈默,忽視自己心中所產生的疑慮,認為自己沒有權力可以去質疑多數人的決定或智慧。
7. 全體一致的錯覺:這是群衆壓力和自我壓抑的結果,是使群體的意見看起來是一致的,並由此造成群體統一的錯覺。表面的一致性又會使群體決策合理化,這種由於缺乏不同的意見而造成的統一的錯覺,甚至可以使很多荒謬、罪惡的行動合理化
8. 心靈守衛(""mindguards""):某些成員會有意地扣留或者隱藏那些不利於群體決策的資訊和資料,或者是限制成員提出不同的意見,以此來保護決策的合法性和影響力。"

這就是中國 不斷惡性循環,公司要既係一隻聽話既狗
唔係要做得野既人

黃色經濟圈,無黃App 點得? 幫手分享呢幅圖俾十個Group / 朋友,傳去Wtsapp group, Facebook

等多D 人用連登同Telegram 加強溝通!

讓一眾黃App 發揮功能,提升排名,俾多D 人香港人知!提升黃色經濟圈效果!

5月1日開始,黃色商店週,請Share!

黃App 開發者請加入:https://t.me/hkyellowapp

#黃色經濟圈 #公義 #廣傳
"有冇人知dennis做咩俾人炒咗?
就係因為屌鳩osh啲人?"

OSH D人咁惡?
"好卦住三交治 好想一路食三交治食到退休"

唉 唔好提啦
食親之後都肚痛
極唔乾淨
做乜係咁炒工程啲人
最多香港人啊麻
"痴撚線 垃圾公司

好彩一早走咗"

帶埋我走
除咗Dennis 工程仲炒咗邊個?紅屋仔真係好慘

唉 又炒香港人
大家今日係唔係好開心

屌你老母!

發生咗咩事
廠休了
想問下20 fg apply medical sales trainee
老底有冇15k? commission 普通人會有幾多?
公司冇單做了
返工日日坐
16號開始停廠?
係啊
想知其他廠係咪都食緊屎
"給我地炒左仲咁多説話講😂🤣😆
有膽就唔好上討論區講公司壞話,當住我地講👏🏿👏🏿💪🏿💪🏿👊🏿👊🏿"

啦聽到啦!
比公司炒左果班記住上黎講感想啦
我都想知
不過其他廠都係做本地同HA生意
冇澳X咁慘

大陸又冇單
非洲諗住呃人錢 點知比人呃返轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞