有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
你要體諒公司啊
呢家窮到要食三交治
唔炒你算係咁
想問京都念慈菴嘅R&D technician待遇如何? 我基本上每個禮拜都見到佢落廣告有啲淆淆地,但最近真係山窮水盡想apply

R&D 唔知
剩係知 AL 7日 勞工假 返勁早(唔係朝9晚6)
人工又低 元朗門口仲要有3枝旗杆
當自己係大公司 政府部門?
仲要荃灣元朗兩邊走
今年有堆垃圾囉
但係念慈菴Bonus好和味
有幾多個月糧??
同事:
題外話 成日喺block f g後面河邊成日見到有用過嘅condom喺地下 係咪成日有人打野戰
仲有 block e 5樓男廁成日仲浸精味

真係有人返工打飛機
哇 真係以為自己係大公司
依家有靈之包子咖啡
正啦 好想飲
14個月 (好似係)

利申:我都係聽講
出多2個月就叫和味
比人壓榨得耐,要求都低左
埋數都低澳X一截
高J記少少

澳X公司又比人屌啦
同事:
公司縮數真係好撚勁
繼15分鐘三交治之後
連廁所洗手液都玩溝女
稀撚到 我懷疑有人打飛機射D野落去都冇人知
好撚嘔心啊屌你死澳X

癲撚到一個地方
就黎「澳X廁所竟提供洗手液 令人匪夷所思」 先可以叫新聞
cls
你個user name
繼續爆料:
澳x其實好撚多狗公同臭西
qc狗公王chase都眾所鳩知啦
之前工程部都有個香港人 成日四周圍撩其他department啲女 成日同qa啲大陸女行埋一埋一齊
仲有幾年前採購有個四眼仔成日同啲女行山
qc仲有個四眼毒撚鳩add女同事 煩鳩住人
臭西就唔講咁多 因為大多
澳x個女廁一定好臭

女同事真係小心公司D狗公
帶眼識人
同事:
澳X嗰網絡同wifi有城牆,會block左有D網站,梳理一下:
PC (YouTube或蝗語叫油管、J字頭常用求職網、Spotify)
手機 (WhatsApp收或send唔到、所有睇片播歌app)
真係有D唔方便食飯時煲劇睇YouTube嘅人,或者上YouTube搵工作資料嘅人
其他網站待巴打們補充🤣

咪撚用公司D WIFI啦屌
人地將你手機資料送中就好笑
咁公司wifi唔係俾員工自己娛樂用,娛樂網站唔俾你上我又唔覺有咩問題
不過用自己電話上公司wifi又真係極on9
開名啦 追擊狗公
好多巴打留言 想知打飛機果位係邊個
係JobsDB 到搵到呢間
好唔好做架?

Laboratory Technician ( 5 days)
Bright Future Pharmaceutical Laboratories Ltd
澳美製藥廠有限公司
Yuen Long
Salary provided
Posted on 02 Apr 2020
Job Highlights
R&D team
Analytical Chemistry
5 day work with free luncheon
Job Description
Responsibilities

Chemical testing of raw materials, in-process and finished products
Calibration and maintenance of analytical equipment.
Review inspection records and Logbook
Preparation of GMP documents
Assist in testing method development and implementation
Requirements

Higher Diploma holder or above in Chemistry / Biology / Pharmaceutical or related discipline
Experience in pharmaceutical lab is advantageous
Familiar with GMP requirements as per FDA, PIC/s and ICH
Familiar with operations of analytical instruments (e.g. HPLC/GC/ICP-MS);
Strong verbal and written communication skills in English
Fresh graduates are welcome
同popo一樣全年招募
喂啊!
一陣人地search 果陣入到黎睇
有誤會就唔好啦
呢份有12k?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞