有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
"救命呀
我的澳仲未拎到保就業資助🤣
同行都拎曬咁滯了
睇黎真係有人推波助瀾,私下報比勞記😋"

我覺得真係似係用其他子公司扮拎
呢間仆街點會唔貪呢筆錢
"全港食肆明日(15日)起規定晚6朝5禁止堂食,只准外賣,包括員工飯堂。

夜班照食立馬報案"

報警啦
又派三交治囉 全部人踎喺門口食
QC扣唔扣人工?澳X一向肥上瘦下,下面果D一定扣哂,上面果D......大家明啦。
爆俾東張西望,不如爆俾DH。係會爆既話一早爆左啦。信唔信就算你敢爆,人家都唔敢出呀?
Re #951: 保就業係要用出糧嗰間公司申請架,我地大部份人好似係同一間公司出糧架,所以應該唔會用其他公司申請。
"收到食品廠嗰邊啲消息,原來上星期幫公司內部認購口罩嘅經理有佣金分,似係幫補佢地減人工嘅損失!
呢間嘢就係咁,只會益自己友。"

點解淨係經理買口罩先有錢分? 唔fair😡
全體做口罩sales
賣罩
話說美帝廠 可以執囉
香港好似唔多?
我指執係美國果d

但香港美帝廠都幾多下
係澳X講公平?你瞓醒未呀?

第一日返工 唔好怪佢
[齊篤灰] 彭博:中國向海外公民徵稅45% 或令銀行家離開香港
https://lih.kg/2109136

不能讓芝麻仁逃稅啊
人呢????

39 頁啦

仲唔快d 留言1001

有冇人幫手整合
我喺到!
炒哂???
靜曬

超失望
Re955 DH咪又喺圍威衛
一早俾澳x炒撚咗,而家等緊政府張list出現澳x個名就篤灰,諗起都興奮

公司冇咩消息好傷心
我真係好鐘意澳X
篤灰? 唔好咁天真, 首先你無證據(即員工list)係手, 其次今次政府保就業係保僱主 not僱員, 你無實質證據 無人會同你跟進 最後 佢可以搵臨工湊夠數或者講出post請緊人, 攞唔到資助會炒更多人

真係唔好信香港政府
"dear我的澳admin部門:

返工放工可唔可以租多一架大巴呀?亲
架大巴嘅三人位好逼呀,好怕坐咁密會中肺炎呀

D司機又唔太識do分流,返工時前排車坐到爆一爆,後面車嘅人坐得一半車都冇😓

喺有超少部分司機先識Do,見條排隊龍咁長+嘟爛鬼qr code,等到咁上下會開門比龍中or尾人上車😟"

係入面做就唔好咁多聲氣啦!
有冇數過有幾多人唔接受減人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞