『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
冇 拎到就簽得
最緊要仲有份工做緊,無業既應該無得簽
同你地一樣
最緊要有舊證!其他文件其實次要嘅!總之要乜俾乜,交唔到寫信解釋,亦唔需要交其他文件替代。
3月16
咩係ip?
識人揸bno Freelance 都簽到
Fedex有二種,一種平啲 international economy,
貴咱個隻係 international priority (ip)優先特快
我只能係feedback位同佢講疫情關係未寄到出去...
priority
揀既時候econ重貴過priority, CLS
唔係掛
25 速遞顯示收咗件
今日Application history都仲未更新
今時今日想快,
可用FedEx International Priority,
or TNT Express Document
而家講緊surface點去英國
唔係講快唔快呀

request 利益申報
宜家歐洲好多國家互相close border,基本上陸路唔會快,應該重重障礙。

今時今日只能靠速遞公司專屬貨機空運。(或者船運,但應該比正常慢)
利益申報
Hong Kong Post Speedpost,
DHL,
FedEx,
TNT,
UPS,
Aramax,
全部我都用過嚟寄文件和小parcel.

一向我都鐘意試吓不同速遞公司services, 看看邊間好一D。

今時今日,因為疫情,你自己study 下邊D公司和其他公司有partnership關係,同埋不同國家的疫情和相關最新限制,
你就能得出結論,知道宜家平郵應該比空運更大問題,和哪一、兩間公司較快把你的申請BNO相關documents send 到去U.K.
至少4名被困港人靠BNO逃出秘魯抵倫敦
https://lihkg.com/thread/1952597/page/1
邊個話BNO冇用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞