『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
冇得跟進姐
等吓囉
咁勇呀
十幾蚊都唔加

我三月十六寄既空郵仲係香港
勇士
郵局好少失件,只係慢件啫!依家情況係連掛號都上唔到機,話要排一個月,普通空郵係一樣會咁慢,所以俾多啲耐性!加上上星期有報告話hmpo連速遞都唔收住,疫情亦未回落,連波叔都入埋ICU!你叠埋心水等下個月消息啦,快咗當bonus囉,得閒上嚟八吓其他人啲掛號去到邊度,大約估計自己份件去到邊囉!放心啦,依家急嚟無用,睇定啲等埋下個月回先算啦!如果接近90日,就webchat 吓講自己個case,問會唔會延長囉!
想問下deadline係咪received application 既日子開始計90日 我見佢網好似冇寫
佢網係2月16號收到 咁係咪姐係5月先deadline?

同埋之前佢叫我online交副簽俾佢 但佢幾日都冇覆
好驚佢收唔到email 定係 係唔係冇得via email send
你個人係香港既話副簽可以online交咩?
佢應該係要補副署
簽完SCAN再EMAIL比HMPO

BTW
deadline係received application 既日子開始計90日
哦,原來係補返,心諗點樣online搞
多謝指教
無知一問 係咪可以幫超過一個人副簽 即係同時幫2個人副簽ok?
無限!任何識得兩年嘅手足!盡幫啦!
多謝解答
有冇人收到新版bno?
如有 可摸耳擺上黎睇下
係補呀sorry, 冇講到
佢仲未覆我email,都sd左去幾日了
btw多謝巴打解答
正常佢哋收到,直情好快批埋!你不妨電郵問吓收唔收到,記得對消楚電郵地址!
仲未開process我果份
嗰邊係咪都係唔收件?
原本三月尾彩印哂啲文件+副簽。點知係到睇到有巴打話HMPO唔收件
建議寄住先
當大家都係 EMS/DHL Standard嗰陣大原則就係first come first go
Coronavirus: Passport Office staff told to go back to work

https://www.bbc.com/news/uk-52219930
“However, they are now dealing with requests for passports before holidays over Easter, but the shutdown of most air travel meant they were no longer urgent, the source said.
A key computer system they use cannot be installed on laptops and security measures make it difficult for operation staff to work from home.”

大家繼續等下啦 冇得急了
God saves the queen and God blesses the UK
唔advocate戴口罩,就好應該繼續畀人home office啦
Passport印遲啲冇問題
生命安全最緊要
WFH=乜都唔駛做(乜都做唔到)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞