『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
俄羅斯:
BNO passport要簽證;
特區 passport 免簽證

你有簽證,BNO passport 一樣可入境俄羅斯

北韓:
BNO passport 簽證費比特區passport 為高

你有簽證,BNO passport 一樣可入境北韓

澳洲:
特區passport可在澳洲領事館官方網站俾AUD20.- (約HKD100.-)ETA 簽證;
BNO passport 一定要搵旅行社代辦ETA簽證,網上搵到最平約為HKD120.-

你有簽證,BNO passport 一樣可入境澳洲
支那武漢肺炎搞到個application delay 仲咁耐
見到approve 終於安落哂
好想快啲收到

我上年zuich 同 munich入境都有印+冇咩問題

等我仲以為瑞士同德國d io訓練有素添

係荷蘭就比人捉左去check行李(個staff都係nice既)
巴打你係幾時寄補交副簽架?
4月頭
恭喜巴打
我遲你10日
3月20日 application being processed
唔知幾時先approve
BARCELONA 機場BNO可以用E GATE
尋晚攪到最後果Part,請問巴打你submit左乜信做住址證明?我見佢哋網站無列明銀行信可以,港共政府又無信可以做地址證明,諗緊煩唔煩公司HR...
多謝解答
我用保險啲信
而家應該快啲掛
個邊啲疫情好似好返啲
保險信都成功?
咁我放多封保險信俾佢選擇下先
唔太記得穩陣啲就銀行加保險?
上年區議會咪有投票信
passport 係而家最least important 既野

應該有排都唔會變返正常處理速度
如果搵唔到港共政府信
試試銀行信加保險信
首相波叔都講咗起碼6月先開始放鬆,所以大家都仲要等吓先,hmpo唔係緊要機關應該無咁快全面運作。
區議會啲信已經送左俾劉江華
5月5到而家都無派過
叫我choose options 又無得choose...
想問各位宜家係咪應該唔好apply住?
聽你地講果邊好受疫情影響
定我應該照搞先 最多慢慢等?
其實佢哋應該返唔齊工,有啲人wfh,不過班pe應該做唔到wfh,所以少咗人返工,啲嘢會壞積越多,所以嗰邊都講埋,唔係有緊急需要嘅唔好做住,等疫情過咗先。

至於你可能話,反正都係要等,做咗佢一路等囉。其實又無錯嘅,不過要留意,等批呢個過程都幾難捱,你見啲人見狀態唔更新,日日問批到未,就知等幾個月心掛掛係煎熬嚟。所以如果選擇依家搞,最緊要唔好怕漫長嘅等待,同埋佢哋無人即時回應你,時刻保持耐性內心平靜,就唔怕即刻去馬做咗佢。
DM HMPO,同佢講番,會有人覆
https://twitter.com/HM_Passport?s=09
同左HM office 講啦
但Royal mail 想點
即係仲送唔送

5號到而家就無再送過
speed post?

寄左幾多錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞