『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
唔係啊
普通空郵

因為一直用緊bno
所以淨係要俾舊passport 同住址證明
Total 連掛號$37

但屌
佢5月5號7點幾am派
點會有人收
之後就無撚再派過
原來掛號有tracking number
我以為係平郵咁
$37 蚊真係好平
咁得張住址證明同舊passport 咁輕
掛號費加十幾蚊有埋tracking
即係空郵費只係十幾蚊

但屌你Royal mail
又叫我choose options
又無撚得choose
7點幾am 邊撚個同你收信
仲要派完一次就唔撚派
Assistant 又係auto reply
你問返郵局啦
請問一下以下情況:
我4月24號經Fedex寄文件去HM Passport Office, 4月30號有個叫M.NEIL簽收左,但到依家BNO tracking status Application history 都仲係得Use paper form to confirm identity, 今日5月14號仲有未消息, 求巴打指教我應該點做好? 好驚寄完無蹤影
收左唔會即時更新同埋而家UK咩情況你預HMPO有排都唔會更新/PROCESS你既申請

但COURIER公司話有人收左就OK啦
其實你之前知唔知乜嘢喺掛號㗎啫

早兩日login睇下既時候發現5月4號開始processing
請問張証件相係咪一定要有埋upper body㗎?
我本身有張相upload左佢個system話Good
不過係一張正常size無upper body嘅相
pass到佢個system就得
唔得嘅會叫你online補相唔駛太驚
想問最近收到BNO嘅巴絲,係出藍色護照定依然紅色?
最近一個REPORT都仲係話紅
佢冇send SMS 俾你?
亂入 想問下一眾巴絲打 如果要最快最穩陣寄護照去美國 應該用邊間快遞
寄護照去美國
都幾趕
DHL
了解
Fedex

唔好UPS,比較慢

更加千祈唔好順豐,順豐上次朋友「快遞」美國香港,14號寄27先到,未有中國肺炎之前
5月15號收到sms,上網tracking左,終於Documents received,thx,巴打
今日終於doc received
歷時兩個月既$37蚊空郵掛號抵俾
我processing左二個月,都仍然process緊
有舊證?
漫長嘅批核期則剛開始,請保持耐性。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞