『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
好似未出喎唔
只係離開咗icn翻翻去普通既ward咋喎

咁點算
等!寄咗都無得點算。

未申請嘅就考慮忍忍手,睇英國疫情發展先諗下一步。就算寄速遞,嗰邊唔收都無用!空郵係靠飛機嘅,無機就乜都無用。如果真係唔驚又有足夠時間,平郵掛號係可以考慮嘅,記住平郵一定慢,預個半至兩個月,除非沉船啫,否則平郵件其實唔易失,但因為慢,所以心理感覺唔好,心掛掛就驚失,正如依家寄咗空郵嘅,明知郵局出埋通知延誤,但一日份件唔郁,就一日驚唔見!
下個post subtitle可以改做
空郵delay苦主圍爐區
建議用TNT, Fedex, Aramex or Skynet
(稍後德國開番Border亦可用DHL)

Speedpost 則已暫停英國,不須考慮
其實佢office仲有冇人返工?
有人批到,即係有人返,不過暫停收件,webchat 都停埋,即係有限度服務!
sd哂emaill佢都冇覆我
我收咗件2星期
但HM重未renew 個application history
似乎連回覆都有限度埋,急都急唔嚟,你每星期電郵一次,再睇咩情況啦。
我3月26 fedex話簽收左
HM重未轉status
enquiry form
webchat而家shutdown咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞