『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
會分開兩份DHL寄翻比你
Passport係獨立自己一份的
首相同王子有冇同女皇直接接觸
根據上個post啲巴打既講法,好唔好過就唔知,但FedEx就肯定平過dhl
我寄dhl連埋保險用咗505蚊
差啲
DHL歐洲network
佢敢認第二冇人敢認第一
其實國際大型速遞,仲要去英國,基本上穩健程度服務質素差唔多,價錢上嘅分別,在乎閣下心中嘅期望同商譽。總之豐儉由人,風險自決啦。
填父母資料個part,
如果佢哋都有BNO同特區護照,
國籍我係應該填British定British National Oversea 定Hong Kong? 係咪其中一個都得?
Thanks!
British is British!

你出世時佢哋乜國籍?
一定係英籍架喎
點為之好? 我都答唔到你
$206一日半送到重有人簽收, 我諗點都好過speedpost既
呢個肯定啦!

每個人心中有把尺,用邊間最緊要過到自己,同埋唔好嫌貴!有人DHL又加呢樣嗰樣保晒險,夾埋$6xx埋單,一樣心安理得。
我出世既時候佢地揸住BNO,所以nationality 填番BNO? 但BNO都算係一個國籍?
Bno的確係一個國籍嚟
英國國籍法將英籍分咗6級,bno就係專對付香港人而設

你填british就得
琴晚HM passport office send email同SMS 黎話要更長時間 process

但我16號寄既空郵仲係香港
呢樣真係唔知喎
其實係咪可以將香港情況寫信話俾金仔知
我屋企人個份係hmpo process緊冇收到既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞