『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
我28/4去到Warrington MC依步,已經即日派
係果日Passport office無人收
先29/4再簽收

咁耐應該有問題,你試下用tracking assistant 問下
3月29收到而家就黎5月先派
未復工
Robot 黎
竟然
正常佢出delivery today就會依兩日派
再唔派就真係派唔切
我見royal mail既twitter好快覆,好急可以吹下 https://twitter.com/RoyalMailHelp?s=09
Royal Mail 做嘢係咁,舊年到依家,懷疑總係有啲日子即日清唔晒,就唔好彩地放埋一邊,佢哋應該係每日清即日件先,有空間或諗返起,先清返之前放埋邊嘅,所以舊年慢件三四星期就咁練成!依家疫情期間,都唔知佢哋係咪返齊工,真係有機會有排慢.....
琴日收到 酒紅色
冇野啦...你同返HMPO STAFF講返佢地收到唔派應該會比你EXTEND啦
仲未update呀!
我今日啱啱updated 左

你都應該快.......
22號DHL 寄去,岩岩果邊收到了
希望一切順利喊洗補文件啦,幫全屋企整
係咪你寄個時揀左唔洗簽收呀?
佢簽收都有幾款揀架喎
冇揀過任何野

似係到左既時候,冇人係office
三月頭嗰陣已經寄番之前交既嘅文件比我,
但係等到依家仲未拎到本新Passport。

諗住上佢個網追下進度,但諗諗吓可能未復工就算
跟手收到佢呢個email
請問你個application process 未呀?
收到同上面一樣既email
Application process 無郁過仍然係doc received
咁咪成個幾月都係doc received?
今次真嘅佛系等待
有少少建議
我覺得呢個post下次可以開係政事台
因為我當年係舊登開呢個post係放係旅遊台,但果時因為無人提起過BNO呢個身份,只係當係passport所以果時同另一個巴打一直都淨係開係旅遊台為左吸引多啲人去續多啲人去討論

但黎到今時今日,BNO呢個話題唔應該再局限係旅遊台可能係我地當年開壞左個頭擺左係旅遊台,但依加應該將佢當返係一件政事去討論
Passport 好似一定要人簽
唔可以放門口
咩點,要用時咪用囉,仲有咩點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞