『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
空郵寄我年頭寄過,當時未有武漢肺炎

1月4號寄出, 1月7號離開香港, 1月16號到英國, 1月17號派
相對順豐速運,接近$200 ,都要11日先到,我寧願空郵(平時啦)

一般要要快少少可以e-express,快過順豐。不過而家都係暫停
用順豐咁不如用FedEx 支共野不了
用咗都有排
23號寄 今日都未上機
因為FedEx 收購咗TNT express,
所以歐、美航點好多,
即使宜家疫情,Hong Kong Post, 順豐和DHL停或delay好多速遞,
FedEx 同埋TNT express依然運作得叫做okay.

我上星期二香港時間早上叫FedEx上門(於office 既lobby)收一份文件,寄去美國New York,
當地時間星期三早上(即香港時間星期三晚)已寄到new york, 收件者仲已簽收。
(上個星期new york已幾停擺下,文件一樣準時抵達)
原來呢家多左人,唔係同日收,同日processed
寄左$330, 唔係之前有巴絲講200頭攪掂
我相信加咗價,而且依家得IP寄!另外有巴打報告$207自己去fedex開戶寄!仲平過之前位巴打中介價$210!
譚文豪:8名滯秘魯持BNO港人或可上英國包機

#本地 公民黨立法會議員譚文豪表示,共收到80多名滯留秘魯港人的求助,包括來自旅行團及自由行旅客,分散在利馬及庫斯科。他說雖然本港政府正研究如何派出包機到當地,但難題在於滯留港人如何前往機場,除了部分人身處偏遠地區,當地正處於「封國」狀態,等同戒嚴,街上有軍隊駐守,民眾不能隨意外出。
仲諗住聽日去dhl寄
同ching一樣
12/3仲係香港處理中心...
我之前都係用fedex 的ip
仆街啦
幫緊老母續

佢要交阿婆阿公出世紙
冇既話唔洗交 交唔到寫信解釋就得
最緊要係你呀媽自己啲野
無錯,個個絲就係我
開fedex a/c, $206, 收件到簽收一日半搞掂
想問黎緊我收到BNO之後
有無話要揸幾耐先可以幫人副簽
定還是一到手就簽得?
係唔係ip?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞