『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
有無人知Applied 左 up左相
但未寄到document
可唔可以轉up過另一張相
唔得
今時今日部部手機都係相機同上到網
我就會影張護照相放喺電話同雲端
有乜事就可以睇留
岩岩打去DHL 佢話英國聯絡左passport office 好似close 2 weeks 唔收件
即係依家寄乜都無用,未申請嘅可以暫時停手14日!
由於CCP Virus全球爆發影響
英國聯絡左passport office close for 2 weeks 唔收件
未申請嘅可以暫時停手14日

HK POST寄出會比正常時間長
建議使用DHL或FEDEX
想問下係唔收件兩星期定係佢哋成個office停兩星期?
應該係唔收件,現有既照做住先
唔係架
寄得過去都可能要成個月
差唔多
咁情況,一個月都未必到。可能要兩個字月.....
但我3月26 doc received到依家都未有updates
依家英國爆到咁,唔會咁快批到BNO
但係睇返英國算係少case
人地政府唔係林鄭政府
係會停非必要服務同要求在家工作
其實英國郵局有冇照常營業?
Hmpo我上網search都見到有開既,雖然不能作準,因為佢都戴咗個頭盔話因應疫情會改時間
Royal mail應該係有運作既
依家成個歐洲都因為物流而奶野
如果簡簡單單寄封信都唔得就仆街架啦

你留意香港郵政有冇事先啦
就係見香港寄嘢好多地方都唔收,心諗其他國家嘅郵局會唔會都已經暫停營業
Coronavirus (COVID-19) - we are continuing to process passport applications but they may take longer than our published processing times

我差小小 本身schedule 左27/3送貨 最後都係close左收唔到件
依家有排等 好驚expire 又要再比錢
我又無收到上面果段message喎
+1 但我processing
我25 fedex顯示Delivered, 但今日都冇update
一向簽收至hmpo顯示收到,係爭幾日,佢哋人手update!非常之正常!依家情況,繼續俾啲耐性啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞