『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
睇DOC
呢度無人識你兩年,你啲朋友喺ig、fb、tg、WhatsApp 等,你唔問人鬼知你需要幫手!唔搵唔知揸外國護照朋友多!開口去問啦!十個朋友就有十個可能,朋友亦無分熟定唔熟,幫到手就得!佢可能係同事甚至老闆,師長或者長輩,你如果覺得每一等緊拒絕你,就搵唔到真命天子出嚟!佢可能就係第一百個。講真,真係搵到一百個朋友開口問,都幾肯定搵到,俾心機啦!
我23號寄
3月31號郵局顯示received
HMPO 13號先轉status同埋Send短訊俾我話收到

中間啱啱好14日
所以我懷疑佢哋會將啲包裹等14日先開黎睇
打錯,係30號received
唔會啦,我19號寄,23號到Liverpool hmpo,26號update我話received doc不過再無update了
你驗證下係唔係同我一樣等十四日
same今次係幫呀爸呀媽申請返
有人等足6星期,舊年多人申請時,4個月都有!疫症時期,俾多少少耐性囉。放鬆啲啦,又唔係等住用。
我都係咁同自己講,因為我自己申請返嗰陣係極速搞掂
90 日喎
點會咁快話withdraw?
因為大概3月頭搞既,HMPO而家係咁吹
又唔知香港個到要搞幾耐先寄到
3月頭喎,巴打
deadline 係6月頭呀........點會無啦啦withdraw 你呀....

HMPO 催你,都係系統自動既message........
因為我見佢之前個d都無打到話再收唔到就withdraw
你俾錢個時已經講左係90日
如果佢而家係90日內話收唔到文件而withdraw 你
同毀約有咩分別?
通常催一兩次都收咗件,依家等疫情好返啲,先再問hmpo啦,真係寄唔切,六月先再搵hmpo問,可唔可以延期。依家俾啲耐性,由佢催住先,大家都急唔嚟。
咁有心,推爆佢

我都係咁
唔知咁岩定真係14日
上個月17號being processed到而家過咗一個月
同埋隱暪有特區
頭先去郵局寄野,佢話要兩個月以上先寄到去,想請問係咪得番fedex or DHL 兩條路?
或者有冇得email 同佢講叫佢寬限一兩個月,我得番唔夠60日
UPS/TNT等國際大型速遞,仲有速遞中介等.....請自行格價。之前有報告指fedex開戶可以好平。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞