『薪火post』BNO 續期資訊(76) 早續早享受,遲續有排受之查理斯王子中左CCP Virus

1001 回覆
17 Like 0 Dislike
有錢就幾時都做得,早啲去到,咪早啲等囉。但公務員做嘢,唔好期望佢哋先到先做,但求就手㗎咋,所以唔好同人比較,尤其是依家疫症時期添。
收到既如果係新版脫歐後藍色版本,可以upload睇睇嗎
萬分感謝
JOHNSON話有排都未解除限制,應該都有排等
但依家㩒 yes I want to apply now 都出
“Help us to support those who need our help the most, by coming back at a later date to apply.”
都唔急用,未申請就等吓先囉,佢哋唔夠人手做,我哋就算寄速遞去到又係等字,疫情總會過去嘅。當然啦,覺得都係等時間過,咪照去馬囉。
人地都講到好明叫你遲下先apply 啦

加上而家整左都係擺架姐
我3月17 being processed, 仲未批,希望就快批到我
幾平喎

比我揀真係用courier好過用speedpost
Speedpost 都講緊200幾
我上星期夾埋朋友一齊寄fedex, $110
朋友有discount
Speed post 已無競爭力,郵局要寄只有空掛先至抵,但疫情又廢埋佢武功。
朋友係員工?

所以續bno,朋友好緊要,無論副署,還是寄件
朋友平時寄好多fedex, 所以佢有discount rate

咁啱知道佢申請BNO, 所以叫佢一齊寄

有機會係累積到好多
見到邊份近就做邊份先就手攞起
所以遲到可能反而做先
好似之前4000蚊
多撚到隨手邊份係隔離就做
公務員根本就係咁,當堆到成間房都係,邊有人咁得閒走去最入到搵最舊出嚟做,邊份最近最就手攞嚟做先,而且佢個免死金牌係6-8星期,真係摧先至算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞