Router路由器 集中討論區(24)發問前請細閱置頂

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
又比你地發現左
想問下orbi點set 2.4G 同 5G 既channel? 想跟頭post set, 但唔識
有冇巴打知如果部電腦連到個新router 但冇network可以點做

我見佢detect到router係幾快,但係就上唔到網....
我試過手動改ip都係唔掂 唉
無得分開
反而我之前AC68U 唔係好得,用RBK23 好FIT
Mx5300 for sure
me2
之前86u+68u aimesh廢到
orbi好好多
謝🙏
你用 orbi 係咪 default setting
主機同衞星有無牆?
較過地區係美國 wifi channel etc
有牆 我雙衛星 各隔一牆
我攪極都唔得,投降
我覺得aimesh仲比orbi難搞
其實linksys個app係咪廢 啲devices錯晒既
明明冇插lan線又過插咗 之後無啦啦又多咗幾個Network device 連緊
其實linksys個app係咪廢 啲devices錯晒既
明明冇插lan線連緊wifi又話插緊lan線 之後無啦啦又多咗幾個Network device 連緊
無知一問
AX88U同RAX80既分別
仲有AX88U同 AX3000既差距
同埋想著重穿透力強d既話邊款好d
岩岩買佐asus ac68u,發覺2.4G好唔穩定,仲衰過舊個部TP link,有無方法攪攪
唔多正常 我用垃圾archer c7 wifi 5g都收5xx
有冇方法搞搞佢
手緊咪ea9350 (boardcom)
手鬆上馬mx5300 (Qualcomm )
睇device list 果到係廢廢地
刷新得唔夠update
以前做sales狂推netgear asus
tplink不嬲鄙視
想買asus,500-800 budget Ching 有冇好推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞