Router路由器 集中討論區(24)發問前請細閱置頂

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
目前未試過load空氣,都未試過斷線
係試過忽然間上網好慢,但唔知係唔係關pccw事,話曬呢排全球咁多人一齊上網
我係月餅盒版阿,同5300個樣差好遠
不過我上載都唔快,二百幾至四百幾唔知關唔關連左好多smart home product 同ip cam 事?
面積大好快舖哂塵
簡單咁做返troubleshoot
好大可能係fw版本出事 試下換下fw ver
因為你送左檢本 假定硬件無事
Restart modem + reset router 再試試
我都鍾意柱形
天線內置同外置 舊時睇過有文章話無咩太大分別
除左好大功率長天線
想換個新router 上網爬文見asus成日斷係咪真 舊嗰部又係成日要自己重開 屋企500幾尺 連5~8
budget 1500內 有咩好介紹?
Thz Ching岩岩話試左其他版本係快左
最後刷左merlin就正常數值
睇左一樓post就知我地得一層既窮L係唔需要較天線
Btw內置式都內置哂三個角度
1500蚊買到咩
Post外有r7000苦主post
爬下文睇睇有無好fw ver
官方係垃圾
Ax58u
呢個真
唔該巴打
無知一問 用緊iphone Xs 但見到iphone11先支援wifi 6 係咪只係我比起用緊支援到wifi 6 platform既會收得慢左?
mk62都好靚
rax120本身有openwrt
而且有5Gbps wan (ax router都寥寥可數
係部機得別勁only
btw asus你試過66u only
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞