Router路由器 集中討論區(24)發問前請細閱置頂

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
買左隻r7000 第八日 用唔到WiFi
試左hard ware turn on off 個wifi
,factory reset ,web gui 上enable/disable 個WiFi

個web gui都keep 住show WiFi off

有冇巴打知點解。(攪唔掂星期一就拎去維修中心)
我着住火咁忍左佢4年,依家終於脫苦海
N年前我仲做緊PCCW果陣我會咁樣水啲客,咁樣當開多個新客,我賺多啲,唔知依家係咪仲係咁玩法
係我咁多年router生涯入面,真係得Apple可以上到90分以上
我用asus,netgear全部都唔開心
咁4*1000Mbps 係咪計4個客
試下個mx5300會唔會破你記錄
噴噴佢
有無ching可以幫手睇下係咩問題

小弟用緊1000m有線
Router係r7000

如果駁lan線直接去modem 係9xx M
如果經router既話會跌到2xx M
已測試所有lan線都上到9xx M
打過去保養個邊問過setting
都上過去保養到比佢check過 佢個上網經router都有7xx M 話硬件應該無問題

最後我返屋企再試都只係岀2xx M
無論desktop定macbook都一樣
試晒ofca同myspeedmeter 都係差唔多
Gaming Pc有得行lan一定行lan
係㗎,想當年最中意叫人開多個now TV擺房,好和味
用左幾日,暫時滿意
等評分
咪煙條
你地中哂5300毒
Velop又幾似apple AirPort既外型
多d人試多d數據嘛
暫時mx5300 好似真係無人負評
白色柱型靚仔又慳位
諗起之前部rax120 成隻star war 隻飛船咁外型都型既,但好大部好佔地方
好似有,之前記得好似有人試過都話上載慢
可能router呢d嘢都係撞手神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞