Router路由器 集中討論區(24)發問前請細閱置頂

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
9350好似夾isp pccw有少少唔夾
出到再講啦
到底點先夾到pccw
66u b1幾好
gf用緊,目前無斷過
利申:hkbn100mb
你有玩mesh既預算 mx5300係你選擇
Ea9350係傳統單router
Pccw我用緊 再搭牙石ax56u都還好 係好間唔中load空氣
放棄理解
THANKS!
咁如果行單支 MX5300 會唔會比 EA9350 差?
因為外型MX5300真係靚仔好多
屋企大約500呎 其實未必用到mesh
不過isp 可能會轉pccw 我見樓上有話 9350會同pccw唔夾?
貴幾舊放係廳當擺設好似唔錯 (前提係功能上會唔會差咗)
Mx5300單機都強 有筆直緊係佢
啱啊 其實有200mb up我已經收貨
再上都係測速用
好 唔該晒
求各位巴打教路
普通三房單位 一部ac68u 一部ac66u b1
Modem在客廳 有一條lan線駁入第二間房
最理想做法係咪 modem(廳) lan >ac66u b1(廳) wan
ac66u b1(廳) lan > ac68u (房) wan
以上咁樣行Ai mesh
買左Ac86u
用左一星期 成日斷線
上緊Lihkg 去下頁 理應自己load
但成日要自己人手F5
又話「網絡連線錯誤」

有Ipad , iPhone 11 MacBook Pro Samsung s10+
都有依個情況

想問下 我拎去保養定係有啲野我set錯左?
講漏左句
間唔中有一次長斷,買左一星期,已經有兩次長斷,要Reopen router 先行得返
唔set自動每日reboot?

即係66u拉線去房?
佢行openwrt改版,唔係叻雞嘅fw
會唔會穩定啲呢
整返個開箱文啦 巴打

主要係房 多設備連
一部枱機 一部notebook 一部smart tv插Lan
一部手機 一部ipad 連wifi
各位Ching, 想問下有冇試過大流量嗰陣, 個router突然間自己reboot,我用RAX80。
我用link aggregation 駁住個NAS download野 經5Gwifi去電腦, 網卡係ax200
Mx5300粒cpu屌打ea9350
請教下以下情況
依家由HKBN MODEM 直出到 HKBN 隻Vtech Router (跟家居電話Service)

依家買多左隻EA9350拉線入房請問下如果我依家唔改任何野由HKBN ROUTER 駁落EA9350用AP Mode 隻EA9350 會唔會變電子垃圾?
ax56都有load空氣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞