Router路由器 集中討論區(24)發問前請細閱置頂

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
用緊HKBN 500M
router 係ASUS RT-AC1200G+
電話收wifi收到>300
但係電腦插線淨係收到<100
想問下點解會咁

利申弱智屌細力啲
仆佢個街真係黃到不能接受
用咩藉口換好
懷疑你地比二手modem 黃過舊屎
個c fu都講到明係翻新機
無得揀
投訴左先 報定報 呢舊屎吞唔落
真係吞唔落
佢拎出黎果下都即刻講公司無得揀modern
打上cs應該有得傾傾
插沙求助
買多隻啦

咁搞笑?正路應該係呢個款
你個隻舊撚到
一陣拎隻全新伏王HG8045比你就好笑
比我擇我寧願要翻新發黃HG863
笑大聲啲可以 可?
隻野真係舊到無得再舊
本身用緊PCCW 1000mb + Apple Time Capsule
但都幾慢 同埋玩PS4 都幾高ping 懷疑係個wifi 問題
想換個新Router Budget 1000-1500左右

紅點係放Router個位置 單位大慨六百呎 要連差唔多10部機連埋iPad 同iPhone
應該買咩Router好?
想問伏 d咩。。。岩岩轉 pccw好似俾左依隻我
本身用緊PCCW 1000mb
用緊 Orbi RBK40....屋企只有唔夠 500 實尺....
隻主機同 Satellite 相距都近只係隔左一道牆...
問題係隻 Satellite 用用下會無端端好似連唔到主機咁......
到過左 4,5分鐘又會無事但主機同Satellite只會用 2.4g 連....

攪到部 notebook 插住 Lan 都得番唔夠 100 mb...

firmware 已用最新....V2.3.5.32....

可否救救小弟
boardcom ax訊號強唔唔強
最慘我見馬上含仲有port 但又轉唔到台
有無人用緊EdgeRouter X?
個OS係咪已經改左ui?
想放r7800換ERX
巴打電掣面板係咩牌子 幾靚仔?
香港買?
考慮緊由r7800轉rbk40

目前速度快但有d位好似會斷一斷線咁
有冇咩建議
一拎出黎果下個c fu都即刻出聲話無得揀
英馬度買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞