Prison Break 第五季劇透討論區 (1)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
睇左下集預告 好似變左動作片咁
bug就一定有,但有D唔係bug 又係咁強調,好似杯水咁,編劇咪就想你有個錯覺kellerman 係大boss。依D野又話唔合理又性。
我真係唔明大家睇同一套劇,你睇可以乜都唔明,理解能力零分,人地叫你重睇又唔高興。

我以為依個post 係討論劇情,好似一開頭有巴打估Jacob 係大boss ,有睇證據咁幾好,點知之後變咗成班小學生問D白痴問題。
根本全世界都好想睇佢點break
唔係再一次逃亡
唔係再一次逃亡

正確,係監獄入面係最好睇,睇逃亡唔洗睇PB啦
bug就一定有,但有D唔係bug 又係咁強調,好似杯水咁,編劇咪就想你有個錯覺kellerman 係大boss。依D野又話唔合理又性。
我真係唔明大家睇同一套劇,你睇可以乜都唔明,理解能力零分,人地叫你重睇又唔高興。

我以為依個post 係討論劇情,好似一開頭有巴打估Jacob 係大boss ,有睇證據咁幾好,點知之後變咗成班小學生問D白痴問題。

仲要嚟到第五季尾三果集先嚟問「點解lincoln 一家會比人追殺,最後boss 目的係咩」,然後老馮要人答咁
唔係再一次逃亡

佢今季一開始都算係監獄 只係集數短 先唔講事前準備

但係講得多監獄 又會有人話呢種廢監獄唔好睇 要第一季個啲先進嘅

問題係佢第一季之所以走到有好多因素
1. 監獄佢公司有份設計
2. 有sarah幫手
3. 未出名 無人注意 估唔到佢逃獄
4. 自由度高(俾佢出嚟做野 先有機會做準備)

如果佢再一次係高級現代監獄走到
先會多bug

其實今季劇情緊湊已經好好
只係無解決劇情重覆嘅問題
一係玩監獄 一係玩逃走

不如大家估下劇情點發展 講下留意到有咩伏線
好過係到埋怨有幾多bug
咁啲bug 好難令人投入嘛
你估我地真係無野搵野講咩
呢啲劇情片,就好似《taken》呢套劇一樣,都係以快打慢。劇情一定係有bug,但你話係咪大bug 到好影響成件事我又唔覺,最多係會影響觀感,覺得突兀,但嗰一刻未消化完,又嚟下一個刺激點。

當然,唔係將佢有bug 呢點合理化,佢的確係有bug不論大定細,同埋成季都講得好急,所以未做到完美地bug fixed,但整體係不失觀感
其實個劇情鋪排都唔錯 好緊湊 只係有時交代得唔詳細 始終得9集
唔係再一次逃亡

有冇推介
t bag係india大使館門口搞事個part真係好笑

白鳩痴 討論一套劇 你就走去討論人地個評論質素 連登仔特色

大佬,人地嗰D已經唔係評論啦,D問題係冇睇過先問得出咁濟,點討論呀。
星期二又有得睇
星期二又有得睇

係星期三
留名
第8集有未

出咗啦
第8集有未

出咗啦

仲有個半鐘先播喎
個個星期都有數學大師同未來人
T BAG 做咩慘叫
any lin
原來whip hand 係t bag 個仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞