Prison Break 第五季劇透討論區 (1)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike
啲劇情快到

今集唔算快...因為都鋪左一段日子...

但係sarah同michael ge重逢好似好少野講咁, 不過可能係因為太耐冇見
同埋上集嗰2個agents去咗嗰個同michael係油站skype 個人屋企, 今集好似冇交代
同埋上集嗰2個agents去咗嗰個同michael係油站skype 個人屋企, 今集好似冇交代

有呀...kellerman個下屬咪俾agenet殺左...因為查到兩個agent想殺michael...
今集幾好睇
有樣野唔明,Sarah 去搵mic 就應該知道Jacob 就係boss ..仲會番去佢身邊
有樣野唔明,Sarah 去搵mic 就應該知道Jacob 就係boss ..仲會番去佢身邊

Michael叫佢扮唔知呀嘛
mike有幕入咗去樹林,
mike有幕入咗去樹林,

跟住有第三者接觸過佢?
我覺得tbag救母子
係好多bug位
但樓上講果幾個都唔算bug 位
全部都解釋到
有個BUG位係好明顯個編劇為編而編搞出黎 本來sara懷疑killerman同殺手夾埋係因為杯水 點知殺手又會殺左killerman 即係killerman同殺手冇直接合作關係 咁樣既話個被Hack既手機就唔關killerman事 呢個係好嚴重既矛盾

第二個大BUG位係michael scofield唔認自己 原因話因為知道Lincoin拍緊片 驚比人知佢想逃獄 其實佢可以叫Lincoin咪拍片 那邊廂成日係獄中同人講逃獄大計 連獄卒都知佢第一個星期已經想偷走 又係編劇為編而編搞出黎

第三大BUG位非口香糖俠莫屬 掉隻紙飛機 個細路就知道去邊度交比邊個 神一樣既GPS導航

劇情方面 繼承左以往既無中生事特點 咩意思 就係例如話以前好多事件發生到最後都係無法解釋 例如話lincoin一開波點解會被set up 點解佢地兩兄弟會被不斷追殺 點解killerman一時壞人一時好人一時壞人 最後boss個個老野目的係咩 諸如此類 今次scofield點解要拖埋自己family落水 又話要protect family? 明知4年前已經成為棄子 今次仲去也門幫人越獄為乜? 都屬於無中生事為編而編

1. Kellerman 同tbag 喺屋企對質同埋kellerman 「死」果幕之後,tbag 已經向sara 還kellerman 清白

2. Michael 叫佢唔拍片可以係因為posiedon 一直監控緊lincoln, 所以要係鏡頭面前扮唔識。再者,Lincoln 都冇咁蠢,以為自己認錯人啦

3. 唔俾佢同個細路之前溝通過咩

仲問點解lincoln 比人setup, 點解全家比人追殺,重睇一至四季啦
有個BUG位係好明顯個編劇為編而編搞出黎 本來sara懷疑killerman同殺手夾埋係因為杯水 點知殺手又會殺左killerman 即係killerman同殺手冇直接合作關係 咁樣既話個被Hack既手機就唔關killerman事 呢個係好嚴重既矛盾

第二個大BUG位係michael scofield唔認自己 原因話因為知道Lincoin拍緊片 驚比人知佢想逃獄 其實佢可以叫Lincoin咪拍片 那邊廂成日係獄中同人講逃獄大計 連獄卒都知佢第一個星期已經想偷走 又係編劇為編而編搞出黎

第三大BUG位非口香糖俠莫屬 掉隻紙飛機 個細路就知道去邊度交比邊個 神一樣既GPS導航

劇情方面 繼承左以往既無中生事特點 咩意思 就係例如話以前好多事件發生到最後都係無法解釋 例如話lincoin一開波點解會被set up 點解佢地兩兄弟會被不斷追殺 點解killerman一時壞人一時好人一時壞人 最後boss個個老野目的係咩 諸如此類 今次scofield點解要拖埋自己family落水 又話要protect family? 明知4年前已經成為棄子 今次仲去也門幫人越獄為乜? 都屬於無中生事為編而編

1. Kellerman 同tbag 喺屋企對質同埋kellerman 「死」果幕之後,tbag 已經向sara 還kellerman 清白

2. Michael 叫佢唔拍片可以係因為posiedon 一直監控緊lincoln, 所以要係鏡頭面前扮唔識。再者,Lincoln 都冇咁蠢,以為自己認錯人啦

3. 唔俾佢同個細路之前溝通過咩

仲問點解lincoln 比人setup, 點解全家比人追殺,重睇一至四季啦

1 劇本係話指紋同手機被指紋解鎖掛左勾 劇本本來就係任你吹 佢係吹緊佢清白 問題係條橋係為作而作出黎 算bug bug地
2 michael講明左話因爲知道lincoin拍緊野 就咁輕輕帶過 仲講左兩次 咁都留意唔到?
3 個靚仔都講到明從來都係收飛機糖 坐緊監點溝通? lincoin幾時有將自己藏身點知會michael? 洗白都唔係咁夾硬掛😂

至於你講到要咩重睇 不如你講個原因出黎比大家過目好過啦 就講一個咁多多 點解lincoin要被害到判死刑? 🙄🙄🙄

Lincoln 老豆背叛咗the company, the company 為咗逼佢老豆蒲頭就陷害佢個仔
邊度有線上第7集睇?
邊度有線上第7集睇?

vmus
係好多bug位
但樓上講果幾個都唔算bug 位
全部都解釋到

果個日本agent 咁快又死痴線
Btw 覺唔覺佢好似陳柏宇
下集tbags終於出返嚟

捉走mike條友應該係tbag

Tbag隻手是boss出錢幫佢 可能做返奸角

唔係micheal 幫佢嫁咩

Michael叫佢扮唔知呀嘛

既然Sarah 去得搵Michael ..應該會傾好多野啦包括佢既經過,邊個係boss 之類,唔係唔得既。怪怪地、有d講唔通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞