Prison Break 第五季劇透討論區 (1)

1001 回覆
23 Like 3 Dislike

我屌 sheba真係好撚正

Sheba ig 係咩,好正
睇完第三集

劇情討論區都用細字喺咩玩法?未睇就入來劇透自己嘅就自己負責啦
今集交待咗好多嘢

micheal 個拍擋喺逃獄前講咗佢哋係幫邊個做嘢、點解要執也門,係因為俾人send 過嚟救個條拉登咁嘅樣嘅人,但過程俾人出賣咗,所以佢要留喺呢度咁耐

而入嚟之前,micheal 亦曾喺其他監獄走出嚟,亦化身過唔同嘅名,今次奧提斯呢個名,亦係假裝出嚟,要全世界知佢係恐怖罪犯

所以好肯定,micheal 係受人指使而做壞人,而背後個班人,好可能就係kellerman。其實第二集,kellerman 係咁叫sara 係咁飲佢啲水呢個位已經好奇怪,仲話sara 聽,Michael 唔係好人,有機會kellerman 喺呢段時間做緊反派

我屌 sheba真係好撚正

Sheba ig 係咩,好正

https://www.youtube.com/watch?v=r5GkEhCFXJc

佢同burk響廁所...
留名
michael
星期幾出
最後條片係咪冇電錄唔到?
有無線上看既link
呢一季有返第一季嘅感覺
走果吓真係好緊張
果恐怖分子大佬跟本係做返第一季t bag係監獄入邊個角色
得9集?
得9集?
tbag口音好正, 上youtube睇佢訪問發覺原來同佢劇入面既口音係唔同

model citizen

btw估唔到tbag咁想幫michael佢地, 無啦啦出左獄又有人送隻機械手俾佢, tbag其實有情有義只係埋唔到堆

唔知tbag 點解想救michael

機械手係ms 送架wor
個節奏去得好快 如果可以好似第一季咁講埋點樣plan好哂成個逃走計劃就好喇
其實最好睇係plan計劃同埋準備既過程
不過暫時睇呢3集都好正
btw 點解得咁少人討 話哂呢套劇係令到香港人追美劇既先河

而家得返d on9 mk仔
鬼識英文咩
討論
個節奏去得好快 如果可以好似第一季咁講埋點樣plan好哂成個逃走計劃就好喇
其實最好睇係plan計劃同埋準備既過程
不過暫時睇呢3集都好正
btw 點解得咁少人討 話哂呢套劇係令到香港人追美劇既先河

而家得返d on9 mk仔
鬼識英文咩
討論

有字幕架喎
有邊個當年係睇左Prison Break覺得Structural Engineer好型走左去讀?
而家有冇後悔

我 civil engineering. final year
真係因為呢套劇

當初真係想
做曬準備

但好彩無讀到
一袋神劇
播左3集都無人討論
留名
暫時麻麻 有d以為自己睇緊season3
都係一貫既套路 lincoln 帶住個女人係出面打打殺殺 追黎追去
Michael 就係入面利用呢個果個幫佢做野
同埋始終season 1果種有系統有跌序既監獄都逃到震撼性大好多
Season5 就似season3 好混亂既監獄
都係一貫既套路 lincoln 帶住個女人係出面打打殺殺 追黎追去
同埋始終season 1果種有系統有跌序既監獄都逃到震撼性大好多

老實講句

我覺得不如拍 michael 逃出北韓勞改營, 再穿越38線逃去南韓, 反而更好睇

好難返第一季架啦
果d 咁有system 既監獄好難破
同埋返到美國坐
仲邊有機會比佢走到

係去呢d on9 國家先有機會走
唔係今日出咩
第一季做得太出色啦
而家間唔中都開黎重溫
高潮一集比一集刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞