雞丁,非常對不起

923 回覆
2268 Like 348 Dislike
樓主,你條link開唔到
啲文宣post講極都唔化,屈佢偽黃之後話冇人身攻擊 on99
咁正面信息得唔得
幫手推下先
冷靜啲先 咁佢至少有道歉同埋行動
試下補救件事(有直接搵雞丁道歉 有解釋 有叫連仔del post)
呢個舉動我係欣賞 至少唔係比人屌完就笠水
當然一開始佢批鬥雞丁個行為係好唔撚岩
唔做都做左 到而家批鬥死返樓主就對件事有用?
樓主會縮返入老母個閪冇事發生?
做返啱嘅事咪鼓勵返 想件事都正面姐
唔通屌完樓主其他人就會以後唔敢亂吠咩
我冇話道歉大哂 唔想咁多仇恨姐
當然大家都想對雞丁好嘅見到其他癲狗就幫手report同解釋返
大家仲想玩幾多次批鬥人唔夠黃
del post無用
個post係要留黎警世, 仲有捉鳩d撚樣黎鞭屍
宜家樓主咁醒del左, 咩底都留唔到
但個屈偽黃effect仲留左係到, 根本係不負責任做法
del你老母咩,咁撚鍾意捉鬼唔洗留id喺度負責呀
成班Yellownazi拍拍籮友就走?
怯者憤怒,抽刀向更弱者
睇返雞丁舊片佢個人真係好純
經歷左呢件事我唔覺得雞丁以後會作得返之前既歌
因為又要怕比人屌偽黃,kol 100,政治無取態
真係共產黨威力都無連衛兵咁勁
個post最後都係連仔del
同埋都有其他人叫del post係廢事有更多on9仔睇到原post標題同cm就跟風屌雞丁
on9仔唔會理後面發生咩事
覺得屌樓主又好鞭屍又好重要啲先就做啦
我係覺得應該要幫雞丁解決問題先
就算樓主唔做呢到一人一句去幫手解釋下report下起碼都可以幫到少少雞丁
各有各做啦 唔同睇法姐
你咁撚有悔意
post自己個人資料出嚟俾人批鬥同攻擊一排囉
暱埋喺螢幕後面講sorry大撚曬呀?垃撚圾
最尾個句
對唔住大哂
一定作唔返啦
以前出歌為左開開心心比朋友聽
而家要比連衛兵批鬥全家
果個po同ig留言都大把人直接叫佢死全家

14歲小朋友想唱下歌咋
唔係想鬧你,但作為曾經俾人bully嘅人,我想講,trauma 呢樣野並唔係咁易理解嘅

佢第一日可能不以為然
第二日可能就好成熟咁解決咗原諒左你

但係

Trauma 會喺人格成型前後,大概十幾二十零歲嘅時候,會用另一種方式侵擾受害者,令佢行為有偏差(compared to a positively brought up adult) ,佢未必會揾到自己個性格點形成,甚至要花好多心機去理解自己嘅童年同成長片段,先記得”哦可能係十二歲個陣試過cyber bully” ,not to mention other complexities in his own life (to come or not to come)

我覺得你都有責任寫封信俾佢父母話佢知你嘅道歉,希望佢父母可以further 引導下佢表達自己(雖然佢已經好成熟(?))

Last but not least, 大家嘅成長都遇到好多壞人,希望大家可以謹言慎事,守住我哋嘅下一代,守住良知,唔好變做我哋曾經屌嘅大人 ,唔好唔記得,下一代永遠亦必須比我哋叻,而我哋亦好容易因為佢哋做咗啲比我哋更advanced 嘅事而輕易拋下一句「你太年輕了」(be it political pursuit or anything they want to achieve)。

共勉之。
我見到啲人話屌佢藍絲
我依家仲見到有人喺佢ig鬧緊佢
係咪成班癲撚咗圍住個細路屌足七日七夜佢哋先會開心
好過冇
連屌你都晒鳩氣
以為say sorry 就可以完左成件事 block
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞