Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
係幾靚嘅
好期待用 Z Flip 嘅技術整 Fold 2
我上司真係買咗 Fold
用嚟睇書睇文件真係好爽
亮度色準oled出色啲 睇耐咗隻眼會好攰 不過上代s10嗰個mon減少藍光用咗之後的確舒服咗 不過始終不如LCD 不過full screen年代好難用返LCD 你睇下隔離iPhone 11個邊
https://youtu.be/tAVQaKmEbok
一係唔買,一買真係要ultra,之前條片s20+ vs pixel 4細節被屌打,而家睇黎係三星特登留一手比ultra
cmos固然其一
最大問題係個stock camera app
油畫化過gcam勁多
個 channel 好流喎
有冇人覺得大部份對比都差唔多
呢樣真,LCD條邊粗咁多

但純講mon既質素各有所長

s10 /note10系列個mon減左藍光,夜晚訓前暗光玩手機,係舒服過以前,但有得有失,日頭睇時s10/note10系個mon亮度冇舊型號咁光
其實依加個啲影相對比多數係流

除非百萬ytr拍啦(或者條友拎住部s20比你睇下先 跟住進行對比) 唔係真係唔好信...
新機因為亮度夠,呢個唔係問題,但過兩年,個mon變暗時,可能要推到亮度好高先夠光

不過我鐘意減左藍光既s10/note10 mon既體驗,望得舒服好緊要,兩年後都換機,同埋話唔埋兩年後個mon都未明顯變暗,who know
錯了
問題唔係在於stock camera app
而係pixel對細節既控制真係太優秀
https://youtu.be/h-Fb3J6GrQA
我s9+升s10+ 覺得亮度差唔多咋喎 不過呢兩年 有烙印嘅情況少咗好多 可能因為大家都變咗用gesture
預計影隔離座樓既單位
將會係S20 ultra用家既新興趣
因為係假
你睇佢有d 直頭用廣角同標準鏡做對比
要睇就睇d 出名既Twitter / YouTuber
ice universe / max weinbach Twitter唔少相
呢個真 等出名啲嘅youtuber出camera review 先準
大鋪企得好硬
等s20開賣啦
屎為嗰陣班支那仔已經玩厭咗
一日未出呢d片都唔準
note 10+隻跟機快叉火牛死左,原隻Momax快叉牛原來都快叉唔到

有冇其他牌子快叉牛/無線快充板推介?唔該哂

唔想再買samsung 原裝牛,怕怕
本身諗住買rog phone II
宜家出s20又5g ...
點好
根本冇嘢要諗
2月有更新未
應該有新功能下放 等多陣啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞