Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
熬唔住,個MON已經唔受控制咁跳
大電+大Mon 就 S10+
冇以上兩個需求就 S10
睇你需求
帶埋隻壞左既牛上去,佢即場試叉唔叉到電,唔得就放底,過一日換隻新既比我
其實s10 好抵玩, 我覺得s20咁既價位就算出左s10個價都係咁上下

btw, 個白卡真係好撚煩...點先可以令到佢啲野消失, 入來睇野搞到唔想再爬文
頂唔順上面自言自語條友,已block

講野唔係問題,但洗板式好煩
dls 一換一都要等第二日咁契弟
想問下個file guardian點用?del咗相佢都話no deleted file
係…即場O左咀,佢地話部份同事homeworking ,人手少左冇計
s20個mon太細,s20 ultra個mon 好正但成220g咁重

用住note10+先
係咪就咁block 左佢就可以睇唔到佢啲reply? 個煩膠好撚柒煩
完全封鎖佢啦,你會感覺唔同哂
普通S20 wide cam個底仲要大到成1/1.8”
更何況係S20 Ultra 1/1.3” 108MP
初步睇9合1 夜拍都唔錯
唔介意重量既人,s20 ultra好吸引期待下月鋪頭試實機
S10+開心使用中
其實我都唔明點解要分開頻段嚟客製化,整一粒 chip 支援晒全世界所有頻段 (GSM / WCDMA / CDMA / TD-SCDMA / TD-LTE / FDD-LTE) 唔得咩?佢哋所謂嘅最佳化咪喺軟件調校咋嘛,收得差係因為擺少咗頻段落部機啫。
但係而家係咪係同一粒 CPU 嘅通用型號,都冇得通刷港版 firmware?
整體嚟講,我覺得唔能夠通刷呢個限制太大,所以一路以嚟都唔買 Samsung。
港版 S8-S10 都係同支版同型號,又因為 CPU 唔同所以一路都冇得通刷姐
但只要你係用國際版嘅話,同型號唔同地區都*可以*通刷,亦都可以保留資料
例如 S8 國際版 G950F(D) 咁,德國 17/2/2019 出咗 Android P,就算台灣當時未出都*一樣可以*刷德國版入去用,唔影響任何功能
S10e 都開心使用中
可惜細機應該就快滅絕
通刷到啫,用唔用到香港嘅 Samsung Pay / Smart Octopus 先...如果用唔到嘅,我覺得佢出咁多國際 / 定制版本係廢囉
6.2寸都細?
S20 仲窄過 S10e
睇好多S20 Ultra評測片都係128gb version
如果9xxx起步得128真係要諗諗
等note20 16+256起步
盛惠13xxx
個人習慣,用開6.7"或以上機

各有所需
s20+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞