Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
開app快咗啲
但有少少frame drop
本身s9 one ui 1.0 都有
次次轉app/返home嘅frame drop都幾明顯
想知係咪改善咗好多
岩岩update完 one hand operation+ 之後就用唔到android 10個back gesture既
明明之前都仲得
one hand op plus仲好用過原本an10嘅gesture,取代佢算啦
等fda 搞掂之後有ecg同fall prevention
新 gesture
可惜只可以用 Samsung launcher
唔可以用番 nova
可能唔慣,我覺得之前 Android P 果種 gesture仲好用

用多兩日可能轉返轉頭算 (重點其實係 nova 好過 Samsung Launcher 太多)

Android 10 主要都係小修小補,唔係 pixel 機應該無好明顯分別
我note 10+ 升左android 10之後,因為會用good lock 定one hand operations,我都覺得用nova 仲好過原裝launcher
我都覺 one hand operation 太強大
成個 good lock 最勁係佢
我覺得Samsung 應該考慮直接放入 one UI
好多人根本唔知有呢個功能
(剛收到消息,Samsung Galaxy S20 系列香港版,不會支援 mmwave 頻段)
Source: eprice
賣到咁貴 mmwave都冇
唔係講緊S20啊 係講緊S20+同S20U都冇啊 痴撚線
one hand最癲可以set到每邊18個功能
one ui原生得返回功能 完全係浪費
其實唔只係one hand operations
直情成個good lock都應該內置唔使額外down
根本係必要咁滯
更新左用到desktop dex
Gesture用慣One hand
所以無用新gesture
咩機?
唔係不嬲都有咩?
今日更新完an10
發覺啲通知delay曬
開mon先收到通知 仲要10幾分鐘前
Note 9
Btw 點解而家full screen apps掃back(個gesture) 唔可以直接back
要notifications bar出左黎再掃多下先得
未升之前明明可以直接黎
iphone 11 點?
828p mon 1080未到,不過喺正宗LCD 行RGB排列,ppi仲高過屎為、屌米一眾垃圾1080p mon 如果之前用ip6、6s、7、8覺得ok咁用返11當然冇問題
不過如果之前你用開samsung 2k頂級oled咁就梗係唔好換11啦 會嘔死
11個調色頂級就一定嘅,不過326ppi+垃圾級邊框就不了
點check s10電池健康?
我部Sony xzp壞咗 ,諗住轉iPhone11會唔會差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞