Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
s10e 依家好平啦,細鋪3千尾都買到
同問 S20開賣先減? 幾號開賣?
應該會再平啲嘅
三月頭 就等到三月
LCD同AMOLED比
不嬲港行唔駛gst都係平過國行同歐美價
s9年代已經係,唔關咩華為事

香港正式發布Galaxy S9/S9+ 售價平一截?
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20180309/mobile/bkn-20180309181341684-0309_00842_001.html
用耐咗發黃 黑色變灰色
個樣係android 接近最柒vs 最靚喎大哥 點比
但 Z Flip 香港賣 $11998...
S20 Ultra 個美金價比 Z Flip 仲要貴 USD 20...
係咪即係要 $12098
一出減1k
如果係ios系統但有翻曬原本an同oneui功能嘅s20u,萬5樓下我都會買。
死人三星推spec咁勁但得2+1,明明uk有出企業版有3+1更新
Z flip幾fashionable同方便(又細又唔洗腳架),我gf係ifan但第一眼見到都話靚。
Fold雖然係大mon但整體造工唔得。
全球統一更新
權限唔比就彈app
通知delay 或者開app先收到通知

解決呢啲問題唔洗雙機了
仲等緊s10+再減價
幾時有one ui 2.1?
今日嚇餐死 note 10 Plus 叉電完全冇反應 , 試咗幾次都唔得 換個火牛再試先至得,原來跟幾個原裝火牛壞咗
而家用住Momax 個快叉火牛頂住當先, 好彩呢個火牛都支援三星qc快叉
等多個零月Note 10+細鋪會唔會做到5k
有S20頂住個價
應該未必得
除非肺炎影響經濟令全線手機銷量收哂檔
2k 無120hz 即刻無興趣
我覺得各有好處,唔講燒印只講mon睇落去既質素

LCD新機時都理想靚畫面,如果訓前夜晚熄燈上床玩手機,lcd柔和d舒服

而Super Amoled日光下優勢明顯,lcd太陽一猛就睇唔清,Super Amoled就好得多清楚得多

最後lcd用耐命變暗變黃,Super Amoled一樣會,速度慢過lcd,但新舊mon一比,仍然好明顯
amoled加dc調光已經好大改善
希望三星加埋

S20新資訊
去年,三星S10採用了新的屏幕有機材料(M9)
將415nm—455nm之間的有害藍光減少高達42%。
而今年,Galaxy S20系列極有可能採用了M10系的屏幕材料。 因為其再次從屏幕硬件方面減少了18%有害藍光 ​​​
7093 被列入戰略物資
https://lih.kg/1882208
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞