Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
香港D上網plan 哂氣啦
比你5G速度 但照玩5GB後限速有9用咩
無限4G 到宜家都仲係玩2mbps..
而家8gb ram真係唔太夠用
s10+開多幾個app然後間中都reload browser好撚煩
我自己覺得網路供應商好大機會同 S20 5G 同期出 5G public preview
因為 Samsung 早排做緊有個 5G Galaxy Pass
可以而家出 Note10 系列然後原價 Trade-in 返換 S20 5G

至於限速其實係因為每個基站嘅頻寬都係共享
大家如果記得 4G 啱啱出嘅時候係全部唔限速
只係香港地少人多 頻譜又唔係特别多
每人部機都係 4G 嘅時候佢哋只可以咁做
Wfc sony
打算玩s20u
今年等Note20, 已支持Sony多年都唔覺得有幾進取
原本諗一出既買
以前一出既買仲用緊S8+,
感覺仲可戰1,2年
係見100x加120hz先想換
但今次定比以前S系高左唔少
真心諗S系唔值一萬
就算小米10pro都貴左,但都無咁過分
s20 plus 都夠用,正常人邊會成日用到咁強影相
Note系列其實真係多支筆改少少就貴咁多唔係好抵
仲要出完好快出新cpu
主要係因為想要方型機,S系列太圓

Note系列同Xperia比較方
100x當然玩下算,但10x光學成像唔差
只係依家個個玩100x玩到失控,明明成像實用得2x~30x
佢s20個價起碼都要包埋256gb storage先值啦。。。

年年新機都係cpu勁少少 ram多少少 相機靚少少 mon大少少 上網快少少 咁架啦 所以話今年邊有驚喜。望返上年:855係7nm、一鏡變三鏡、超窄框、屏下指紋、ram double、都未計one ui呀 影相色調正常返呢d體驗上嘅進步,s10 新機keep返同價。

舊一代電子嘢不嬲會跌價,新一代就算加價都唔應該加咁大,學埋apple d衰嘢
同埋note 之筆係幾好用同埋方便好多
不嬲note系都係s系完全版
未必代代都方
10x係混合,搞清搞錯先喇
note系列一向都方,note8,9,10都係方
Note8,9都方?
算方,似Xperia 1果種就ok

4角唔好太圓就ok
方過同年S 只不過S10方過以前 所以Note 10變埋直角咁滯

唔知算唔算係高性能
如果下下都要自閹嚟慳電 部機真係唔要都罷
S10+最令我卻步係個橢圓前鏡頭同高到仆街嘅鎖機掣
S20系列完美解決左呢兩個問題
仲有120Hz同5G
好驚入手左S10+後冇幾耐5G就盛行到時後悔
如果S20+ $8000內我都會考慮

BTW都係要等評測先作最終決定
想轉會三叔 s20定s10 lite好
本來咩機
HTC U12+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞