Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
S20不解釋
優你老母 改善呀

btw source ?
冰宇宙大大講

你開左最佳化省電先,而家新an機會用ai學習你嘅使用習慣,用個零禮拜開始你會覺得續航好好多
你呢個唔係高效能模式
5g 算吧啦,穿透力咁差,香港咁多商場, 一入商場又跌4g

又多高樓大廈,成程車4G 5G跳嚟跳去
除非你得閒無野做企定定上網
lunchtime 你無同事陪咩?
放左工仲得閒企係街享受5g?
不如返去上wifi好過
等你講星機16GB RAM都唔夠
唔夠就緊架喇
點似Sony神級優化
6GB ram屌打全世界12-16GB ram an機同iPhone
巴打識嘢
5g 其實唔係想像中咁高科技,只係鋪設成本太高,5g 射程短要鋪好很多發射站先cover 到,加上一入室內好大機會跌返4g , 電話 4g/5g 跳嚟跳去其實係好燒電

不過華為有成個支那燒錢幫佢搞,根本以本傷人
鍾文澤新片計過數,應該係4倍光學變焦跟住用長焦嘅高像素crop出黎,合成10倍無損混合變焦,實測成像幾好
明嘅 又係要面子的回我果然係 藍絲
pixel舊機都係4GB咋,但未聽RAM唔夠
5g唔係為左物聯網咩?
好似話自動駕駛呢啲高科技野要靠5g推
又係你話等緊我講

講完又話我要面子又藍絲
你贏啦白卡佬夠鐘覆診啦

ram會嫌多架?你試下用pixel 3開十幾廿個app, browser再開幾十個tab, which is我成日都咁做

然後再轉app洗唔洗reload?夠唔夠係睇點用
我鍾意開一大堆app就唔夠架喇
港版S9+有Andriod 10啦
下載緊
希望冇伏
好少見8g ram唔夠用 雖然我係12g,但我用極都去唔到8g
用緊s9+覺得6gb都用唔晒
其實我都好少去到7gb以上
但一開得多野,或者睇緊大嘅pdf/excel,啲app同browser啲tab就硬係會reload
雖然次數唔係多 但一見佢reload就炆
喂!我係白卡佬的話,你肯定係藍絲喎,你肯我又有乜所謂,係藍絲人中全部人都係白卡佬?啱嗎?

pixel舊機4G RAM,從來都無聽過話唔夠RAM。多人哋一倍都厭唔夠 三星機咪會囉
買多幾多倍RAM都唔夠架喇
https://www.reddit.com/r/GooglePixel/comments/a0bxm2/is_the_4gb_ram_issue_fixed_on_the_pixel_3_xl_or/
h
eoptimusdime
1y
I love this phone but the app killing is so annoying

I just got mine yesterday and as a Pokemon Go player if I so much as leave the app for anything else it'll kill Pokemon and do the full reload. This is an absolute deal killer for me, going to send it back (I also have speaker issues, mic issues, when in my truck which has Android auto using Waze and Pandora due to slow charging it actually loses battery, etc. I've built a list of issues that my note 9 doesn't exhibit). Give this phone 6 or 8gb and fix some other issues and I would love it

未聽過係你井底啫 求其Google reddit都有人講啦白卡佬
我夠未聽過你有老母生啦
係咪代表你係石頭爆出黎?
我驚你又睇錯野,好似尋日報嗰單攝影作品新聞
我依家終於聽過,三星機8G RAM都唔夠,要唔要分享你個po出去?
你咪分享囉唔分享死全家添呀
如果三叔覺得8gb ram就夠,note10洗撚加到12gb? s20洗撚加到12-16gb? 用番8gb賣一樣價錢咪得
嫌ram平呀?
你估人地同你一樣個腦裝屎咩
S9+ 終於有 Android 10 update
係啊!你無有講錯吖。三星機就係咁,唔係做乜搶住出16G RAM 做乜? 三星話賣RAM賣到笑
邊個個腦裝緊屎,有眼睇,講8G RAM都厭唔夠嗰一個唔係最似裝緊屎,你仲好意思講嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞