Samsung Galaxy 集中討論區 (70) 同開2k+120hz 缺一不可 過街老鼠任何淫(白卡)勸退

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
根本淨係想人買20U
時代會進步 但細機連512都冇得比人揀
s10成年前機
s9都6gb上到s10 8gb,
android 機ram升級係常見,你估ios可以6gb打到依家都順。
2k mon S系好早都2k,係今次有120hz
不過120hz唔新野,rog2機,ipad pro又有
S系唔更新spec好難有驚喜,由其國內硬件戰好勁,
睇返轉頭唔計s20u個鏡頭,
s20同s20+係似s系硬件升級,無咩新特別
升左上An10冇左Nice Shot
Screen Cap冇得整走條notification bar
你岩

Google:香港 Apple:香港特別行政區(中國) 死Gay cook洗唔洗奶共奶到咁??
https://lih.kg/1884322
今年s20堆咁重料
上年細機 S9去S10 Ram係4GB變8GB
ROM 64變128 鏡頭多兩粒 屏佔高咗 電又大咗
但係冇加價
呢個價一係等半年降價 一係就買S10 真係太貴
就算s10+,依家都會有人用6k買1年前機
而且降價samsung都唔會降好多
今次定價真係太高
呢個價八九不離十
呢家想買S10 plus既真心建議比多少少上S20
就算上到10+ 128都係7k找
今次7k先買到s20最低最低版本
5G貴
可唔可以出部4G版
大升級 ufs3.0 5g lddr5 ram wor
平返1k大家可能會爽手啲磅水
個價真係太高
唔係個個識
硬件升級既體驗難用呢堆字表達

結論摸機睇評測
忠告
呢排買左S10既勿睇
上年N10都已經用ufs3.0
lddr5係新,但今年連小米都上ddr5唔通S會無
堆成咁呢家個價已經好合理
更何況三星一向都唔係打性價比

有錢買三星
冇錢買國產呢家都係買三星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞