做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
係樓下商場見到擺電解水機攤檔
用幾杯野呃師奶買電解水

用緊3M AP Easy LC
濾芯唔需要多,一支就夠晒用
用幾杯野呃師奶買電解水

我成日去拆人招牌
行去逗佢兩句就知咩料
用緊3M AP Easy LC
濾芯唔需要多,一支就夠晒用

正解
話知你幾多支芯,有認證就夠哂
用幾杯野呃師奶買電解水

我成日去拆人招牌
行去逗佢兩句就知咩料

想問巴打,見佢有賣everpure h-100濾水器
上nsf網睇佢有拎nsf53, 但係見佢冇寫lead reduction
其他就有,即係過唔過到鉛

想問巴打,見佢有賣everpure h-100濾水器
上nsf網睇佢有拎nsf53, 但係見佢冇寫lead reduction
其他就有,即係過唔過到鉛

一睇就知佢係邊間
NSF53係會包括隔鉛,但冇寫唔代表冇
有時係因為冇賣點(因為拎唔到53),所以只好寫有效隔鉛之類,而有53,本身已經係一大賣點,就唔需要再夾硬寫。
當然啦,你冇比到其他型號比我,唔敢講太肯定。
雪巴, 睇完呢多版, 想請教下
以你既建議係咪 3M 做好?
同埋裝完濾水之後, 水喉水壓會唔會細左 ?

我既建議係有NSF42,53就OK,至於邊一隻睇你既銀包厚度。因為平同貴其實係差在牌子,樣同過濾量。
裝完對整體水壓冇影響,水龍頭出水有機會大左或者細左,但分別唔大。
amway淨水機留名
旭星濾水器 好唔好架
屋企人用緊依隻
巴打 我黎留明
樓上俾錢用既全部俾人搵老襯
旭星濾水器 好唔好架
屋企人用緊依隻

係咪叫咩GALAXY,我見佢好UPDUP
有下集預告,我訂左支顯微鏡,下集會仔細觀察唔用既濾芯到底有咩分別

數已找
https://lihkg.com/thread/230519
旭星濾水器 好唔好架
屋企人用緊依隻

知唔知work 唔work
旭星濾水器 好唔好架
屋企人用緊依隻

睇佢個網都FEEL到伏,睇佢D貨似貼牌。
旭星濾水器 好唔好架
屋企人用緊依隻

睇佢個網都FEEL到伏,睇佢D貨似貼牌。

呢部點

呢部點

貴,唔抵。性能冇咩大問題。

呢部點

本來想同巴打買 aq-4000
去完一田 3m easy Lc 賣830 加多套芯 340
兩樣加埋先1170 夠用年半

呢部點

本來想同巴打買 aq-4000
去完一田 3m easy Lc 賣830 加多套芯 340
兩樣加埋先1170 夠用年半

呢個真係自殺價。。叻仔
呢個回覆係送比有追PO既巴打既。

蘋果日報出左個報道,係講樽裝水都有PH值,腎有事既人唔可以飲太酸既水咁講。仲問埋唔同既水商,成個報道都好似好做到野,追查緊野咁。其實成篇野都冇咩價值。

首先,唔好話樽裝水。每家,每戶,每一個水龍頭出黎既水,PH值,礦物含量,所有數值都冇可能一樣。所以PH值只要係中性既範圍內就OK。唔需要去專登理佢PH幾多。

第二,除左真係腎有事既人。正常人無論係飲PH值高定低既水,對身體係幾乎唔會有任何影響。所以你成日聽到仲有好多人講「酸性體質會生癌」,你可以大巴大巴車埋去,問下佢胃酸既PH值幾多。點解咁酸都冇胃癌。(回覆果欄正正有個白痴仔話酸性會生癌)

第三,蒸餾水同礦泉水最大既分別唔應該係PH值。其一係因為PH值對人影響真係好細。其二係真正分別係礦物質含量。礦物質係人體不可或缺,但都不能太多,自然正常就可以了。

總結黎講,水呢家野,乾淨正常就可以,唔需要刻意搞黎搞去。
巴打想請教下
屋企水喉間中開出黎會有一堆黑色好細點嘅野
用手捽落去會化左 有無類似經驗知係咩黎
好鬼驚
植物先最識飲水,無論水源幾污糟(唔計有毒/重金屬),啲蔬果嘅水份都係咁清新

搵人試下完全靠蔬果攝取水份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞