做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
屋企人唔肯裝濾水器
唔想咁早死唯有買濾水壺用住先
雖然唔會隔到好多野

過濾會產生阻力,過濾面愈細,過濾孔愈細都會造成更大阻力。簡單黎講即係過得愈好,就要愈大水壓。
呢種既水壺式濾水器靠既係地心吸力,咁你想濾得幾好?
http://solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻
有 NSF 42 / 53 又過到鉛

筆直低又想大牌子可以諗諗。但冇左個認證其實即係冇左一個測試準則。簡單黎講即係雖然過到鉛,但水入面有幾多,隔到幾多,時效幾耐,有效流量呢D資料就會有缺失。同埋污染物唔只得鉛。

唔該巴打 細心睇先知佢係跟NSF 來Test 但無認證
我都係平平地買 3M easy LC
同Complete比過唔到VOC
但VOC 哩d 野煲水都走曬啦呱

所以我會推LC。。因為香港既水有冇VOC都係一個問題
橫掂咁多人,不如我講多樣野
香港有好多小公司都有賣「自家出品」既濾水器,我依家會貼幾張相,你地可以認下個樣。

大家睇到D咩?係咪似曾相識?

今次唔開名,有唔少公司都會用OEM貨當自家好貨,賺大錢都唔緊要,緊要既係明明冇咩效能又叫你放心用,大家小心喇,樓上有巴打中過招喇。
香港有好多小公司都有賣「自家出品」既濾水器,我依家會貼幾張相,你地可以認下個樣。

今次唔開名,有唔少公司都會用OEM貨當自家好貨,賺大錢都唔緊要,緊要既係明明冇咩效能又叫你放心用,大家小心喇,樓上有巴打中過招喇。

見到全部都係白色!

見到全部都係白色!

喊出黎,被騙了!

身邊有人用咩還原水 成日話洗菜都洗到農藥水銀甩色乜乜乜 但如果酸鹼係廢d甩色菜又係咪真係work 唔想屋企落搭幾萬買部廢野 感激巴打

算啦,冇用架。好多電解水公司既實驗都係呃人既小把戲。我自己都做過
左邊水喉水,右邊蒸餾水
睇落好恐怖,但其實係呃人既。

咪中學玩果d氧化還原 就算變左透明一樣唔飲得
知唔知enagic 還原水乜料?
可唔可以講下
我有個本身好有錢既auntie 賣依隻水機
次次見親佢就sell 部野 又做實驗又盛

原來上邊已有巴打po 左
有冇稿可以比我背下 等我下次見佢收下佢皮

Btw 用鹼性水沖涼係咪真係抗到氧化

呀媽買哂2 部,仲係咁叫人買
屌可唔可以慳d 洗,倒錢落海
拿屋企有用開,安裝同更換都好撚貴
細佬皮膚問題冇改善過,我就百毒不侵型既
點解呀媽咁都會信有用
好想叫果班傳銷人行開d 呀

屌真唔真呀是但搵張合照擺埋水機相 伏味濃撚到
係就擺謝安琪係水機隔離影返張
可唔可以講下

點解呀媽咁都會信有用

依家諗起,如果我而家轉呔,同你地講電解水係好野,吹番少少數據出黎叫你地買,我會唔會發達唉老實冇出頭,呃人發大達
可唔可以講下

點解呀媽咁都會信有用

依家諗起,如果我而家轉呔,同你地講電解水係好野,吹番少少數據出黎叫你地買,我會唔會發達唉老實冇出頭,呃人發大達

會發達架咁多人唔識,不過巴打小心有業報
可唔可以講下

點解呀媽咁都會信有用

屌你呃左我媽幾皮野
可唔可以講下

點解呀媽咁都會信有用

屌你呃左我媽幾皮野

叫老人家買野一定搵我地後生查撚清楚先好買呀以後
又有人sell我老母
又有人sell我老母

check佢NSF認証CHECK佢原理
又有人sell我老母

又咩活水呀,又咩料呀
加油巴打,勿中伏

屌你呃左我媽幾皮野

唔會啦,生仔會冇屎忽
我驚比人淋紅油多D
同埋你地問我有咩推介,平既我答AQ4000,枱底既AQ5300。
原因唔係打手,係因為真心平
AQ4000八舊水就拎到NSF42,53,仲想點。

同埋我係打手,我做咩要打部最平最CHEAP

年尾清倉囉
大部分公司都係四月做年結啦

年結係3月31

以前宿舍係呢隻水機啲水好好飲
其實呢啲機都係濾水器定點
又有人sell我老母

分子團較大的水對油質等容易凝結成團,進入體內會對微血管、小血管,甚至大血管造成循環阻礙,因而衍生成心肌梗塞等。在飲食上過多攝取蛋白質、脂肪和糖類,過剩的營養變成脂肪儲存在體內變成肥胖,這是酸性體質的反應。由於Comeway活水含有充分活性鈣質,能將結硬的脂肪變成流動的脂肪,並清除多餘的脂肪沉積物,保持酸鹼平衡,達到減肥目的。
FROM comeway

到底一個人要豬到點先會信。食得多緊係肥啦,但關酸性咩事唉唔想獻醜,等CHEM巴打答埋去

以前宿舍係呢隻水機啲水好好飲
其實呢啲機都係濾水器定點

呢部睇個樣似即熱水機。你覺得D水好飲其實有幾個原因。
一,水本身係冇味,不過因為有礦物質係入面所以會覺得(甜)
二,冇左氯氣味,自然會易入口
三,心理作用,我放杯水係你面前冇咩特別。但如果係由一部神秘機械經過不知名處理再出黎,你自然會品嚐耐D,咪好飲D囉。
屋企人唔肯裝濾水器
唔想咁早死唯有買濾水壺用住先
雖然唔會隔到好多野

過濾會產生阻力,過濾面愈細,過濾孔愈細都會造成更大阻力。簡單黎講即係過得愈好,就要愈大水壓。
呢種既水壺式濾水器靠既係地心吸力,咁你想濾得幾好?

BRITA係一堆灰化椰殼
做到最基本過濾嘅
最有用咪濾完再倒落熱水壺煲水,緩減下鈣化作用囉
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野

之前開左個濾水器既POST
因為都推左十幾頁,應該冇咩人會追,所以不如開個總結。

1:咩水最搵笨
電解水,能量水,酸鹼水,水素水,神仙水

2:酸鹼水係咪廢
可以咁講,師奶們成日吹到酸性體質會有病,所以要食D鹼性野,飲鹼性水,以防身體變酸。
咪玩啦,人既器官本身都有酸有鹼,無論你食咩飲咩,你既胃,腎,血都會自動調節。
同埋所謂既酸鹼水,頂多都係PH5~8,唔好唔記得你既胃酸係PH1~2。酸性體質易有癌症?切左個胃去囉。
比成萬蚊飲D鹼性水?落街比廿蚊買生菜啦。

我哥用緊呢部 想問多樣 呢d水就咁飲有無問題
同埋你地問我有咩推介,平既我答AQ4000,枱底既AQ5300。
原因唔係打手,係因為真心平
AQ4000八舊水就拎到NSF42,53,仲想點。

同埋我係打手,我做咩要打部最平最CHEAP

年尾清倉囉
大部分公司都係四月做年結啦

年結係3月31

樓主早個幾兩個月已經係新post 講緊呢款啦

多謝你追得咁盡
要清倉要搵錢我就唔推呢隻啦
真心抵玩,又唔想你地哂無謂錢,邊款香港行貨既濾水器低過800蚊又過到NSF42,53,401認證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞