做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
追左一陣post 最好濾水器係咪3M? 性價比算最好?

從來冇最好。係睇你既需要。
性價比最高個人推AQ4000,我知會話我打手,但真心抵玩,$800過NSF

屋企用左7-8年
貪佢方便即開即飲同bonaqua一樣味
佢唔知每個芯都有限期會有人黎換
洗菜煲湯乜9都直接開係方便
但想知有冇其他更好選擇
最好係夠安全到飲用水level

因為宜家係外地讀書得啊媽一個人係屋企用好唔抵 我自己買evian fiji飲

首先,你個敗家仔
其實你搵D PASS到NSF42,53認證既濾水器就可以,一樣即開即飲。再多既功能都係哂氣。
所以我冇話佢廢,極度唔抵姐

fiji係幾好飲
呢到啲飲水機cls下面回收水嗰位係通返入去
試過有其他學校有人擺瀉藥有人中左伏/痴線佬射精上去
唔撚敢用 頂多冇熱水淥杯麵先去用下

返去叫啊媽轉先
好似上個月先俾左成萬蚊換新機
留名
留名

巴打點睇

正正常常,換芯可以諗下換LC,抵玩D

LC阿瑪遜有得賣,平好多,送香港
complete唔送
Aquasana AQ4000
係咪可以就咁飲?

fiji係幾好飲

返去叫啊媽轉先

有錢人。
BTW通入去咩呀循環呀?
Aquasana AQ4000
係咪可以就咁飲?

YUP

紫外線殺菌係防止過濾器入面積聚細菌同藻類形成嘅水垢
唔係比你飲無菌水
要最好梗係玩逆滲透RO水
唔怕哂水嘅話

唔係啦,佢都係SELL殺水既菌。同埋佢拎個NSF55都係殺水菌
另外RO式的確係過得好乾淨,連礦物質都可以過埋。但都要注意你中常飲食有冇足夠礦物質吸收。因為飲水係一個主要吸收途徑。

不過有紫外光燈個部機入面真係乾淨好多
我公司啲水機有燈同無燈個熱水缸啲水垢差好遠
無燈個啲滑鳩潺水垢積到好似啫喱咁一舊舊
利申 : 做緊大廈睇火
隔到floride再講

你真係好憎氟

有咩方法可以飲到無氟既水 我都好憎氟

蒸餾水?
定係礦泉水

治標唔治本 但無計 貴貴地8@1都係咁飲 如果你咁care
我就隔日阿爾卑斯同普通水咁飲 平衡啲

fiji係幾好飲

返去叫啊媽轉先

有錢人。
BTW通入去咩呀循環呀?

平時唔食早餐
一日一/兩餐
份錢用黎買水都差唔多啦
仲要一日飲得500ml水

係啊屌
試過應該係有人倒杯麵水
啲凍水有杯麵味
熱水就唔覺

呢部呢巴打
安裝係水龍頭既有冇推介呀
之前用咗好多年
跟住轉咗kangen
你地裝左濾水重會唔會煲? 如果煲水又洗唔洗濾呢
巴打好進取
我上次睇完你post真係逐部機compare性能
跟手買左部幾千大洋既水機
唔該巴打

其它巴打們,除左聽阿姑呀婆講邊隻好,真係要自己對下認証,上埋NSF對下睇下佢有無吹水
巴打好進取
我上次睇完你post真係逐部機compare性能
跟手買左部幾千大洋既水機
唔該巴打

其它巴打們,除左聽阿姑呀婆講邊隻好,真係要自己對下認証,上埋NSF對下睇下佢有無吹水

鐘意就得喇

呢部呢巴打

貴囉
之前用咗好多年
跟住轉咗kangen

kangen好唔好
安裝係水龍頭既有冇推介呀

之前開左個濾水器既POST

3:水龍頭式既濾水器有冇用?
一般水龍頭式既濾水器都係日本製造,行JIS認證,而常見既濾水器係行NSF認證,分別係JIS 大部份效能係80%為準,少部份係只有過到同過唔到(50%為界)。而NSF標準係絕大部分98%,只有一兩樣係60%
其次,水龍頭式濾水器機身細,濾芯壽命短。但都有可取之處,就係普遍都用中空絲膜,濾膜密度可以到0.1微米(市面普遍係0.5,0.3微米)但唔係得個密就好既,因為仲有好多因素要睇
所以唔係真係冇位同冇錢,盡量避免了,真係要既就PUR

呢部呢巴打

用緊呢部 完全冇問題
用左Amway廿年 完全冇問題

我無用都無問題啦
香港食水會有咩問題

一定要用 用左先知水喉係幾撚污糟
amway做會員好抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞