做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野
仲有冇咩出名廠牌可以講講
例如amway個隻
想知真係勁的濾水器係點, 其實一兩碌都得?

Amway同問

之前開左個濾水器既POST

5:貴野一定好?定係直銷騙局?
相信好多人都聽過 咩美(Amway) 既 E春濾水器,售價約8千,識人定唔知點都要6千,仲未計之後既保養費用。
首先你要搞清楚點解要用濾水器,就係要隔除食物水中既有害物,點知道有冇用?就係睇第3點講既認證。主流濾水器都有NSF42,53認證,分別係味道同污染物既標準,基本上有呢兩個認證既都有咁上下保證
而有認證既濾水器其實平既幾百蚊,貴既都係千零二千蚊。
大家都係過濾食水,大家都拎認證,點解要比多幾千幾萬去做同樣既事呢?
OK你會話E春有紫外線殺菌
你隻杯無菌咩?
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野

之前開左個濾水器既POST
因為都推左十幾頁,應該冇咩人會追,所以不如開個總結。

1:咩水最搵笨
電解水,能量水,酸鹼水,水素水,神仙水

2:酸鹼水係咪廢
可以咁講,師奶們成日吹到酸性體質會有病,所以要食D鹼性野,飲鹼性水,以防身體變酸。
咪玩啦,人既器官本身都有酸有鹼,無論你食咩飲咩,你既胃,腎,血都會自動調節。
同埋所謂既酸鹼水,頂多都係PH5~8,唔好唔記得你既胃酸係PH1~2。酸性體質易有癌症?切左個胃去囉。
比成萬蚊飲D鹼性水?落街比廿蚊買生菜啦。
搵張tempo用橡筋包實個水龍頭 開細水等佢慘出黎都仲有用過呢部野

又唔係咁廢。佢係做到過濾既,只係超唔值咁解
有見到我既巴打都成日聽我講呢句:幾百蚊搞得掂既事何必比幾萬呢?不如落街買個橙啦。
讀CHEM都知咩打散H-bond係on99

我想問係咪真係打得散,但只係會散0.00幾秒(我都學緊野)
讀CHEM都知咩打散H-bond係on99

我想問係咪真係打得散,但只係會散0.00幾秒(我都學緊野)

而家d水質周圍都咁差 我直接訂左部蒸餾水機番黎,每個月有兩桶蒸餾水飲

幾錢到
但老實講
你永遠唔會知佢d水咩質素

其一啦。其二就係自來水含有氯氣,適量氯氣係可以有助殺菌。如果你隻蒸餾水係好純既話,有可能會養菌。
樓主可唔可以講多次你間舖咩字頭 唔記得左

你害我呀大佬,好打手喎
Amway都算數喇
垃圾傳銷
而家d水質周圍都咁差 我直接訂左部蒸餾水機番黎,每個月有兩桶蒸餾水飲

幾錢到
但老實講

其一啦。其二就係自來水含有氯氣,適量氯氣係可以有助殺菌。如果你隻蒸餾水係好純既話,有可能會養菌。

除非佢做到無菌實驗室咁囉

個人認為買個過濾能力強ga filter好過
基本上大部分先進小小國家都係咁做
直接飲水喉水
美國個d house起左幾十年
條村入面個gov. main除時成50年前整
佢地都係直接飲水喉水姐
Amway都算數喇
垃圾傳銷

其實同鑽石一樣。唔係冇用既,有效,但極度唔值同呃錢。
Amway都算數喇
垃圾傳銷

其實同鑽石一樣。唔係冇用既,有效,但極度唔值同呃錢。

鑽石護膚品係0效用

幾錢到
但老實講

直接飲水喉水
佢地都係直接飲水喉水姐

你見過條水喉入面咩樣你就唔會敢飲
留名學野
LM 學野
根本就係呃鳩你

唔係我,我冇咁豬兜
不過係呢度其中一個巴打姐

幾錢到
但老實講

直接飲水喉水
佢地都係直接飲水喉水姐

全世界都係咁嫁喎
所以美國歐州個堆咪飲filter水喉水囉
屋企用3M 應該可以屌打呢部機

唔夠佢靚仔

3M唔係隻隻都過到香港鉛水喎
有無睇清楚呀
最實而不華一定係3M

我話你聽唔係既話我係咪會做左打手
BTW,3M要買水貨先抵,行貨佢未到最抵,不過實而不華係真既。

幾錢到
但老實講

直接飲水喉水
佢地都係直接飲水喉水姐

全世界都係咁嫁喎
所以美國歐州個堆咪飲filter水喉水囉

umm.. 係美國小村, d人其實係買一支支膠樽水...
超市60支咁買,然後車返屋企...
好小飲水喉水, 一係飲可樂

3M唔係隻隻都過到香港鉛水喎
有無睇清楚呀

飲咗咁耐都仲有力笑鳩部diamond就知有無睇清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞