做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
aq4000係咪出水好慢? 咁洗碗時點搞
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野

最近公司買左呢部
三萬幾蚊
裝水喉個師傅都收幾千蚊
吹到好撚大
又美容又抗養化又幫傷口服原
乜撚野功效都有
有無文獻證明呃人?
話俾老闆知佢要面死撐話有益
仲逼我日日飲

呢部機有咩裝呀,夠膽收幾千
依家D人好白痴,呢樣又防癌果樣又美容
轉個頭咪又係吹下風又感冒

唔需要文獻。你只需要知道酸鹼水對人體既作用原理,你就自然會明。

師奶曰:酸質體質易生癌,飲鹼食鹼保安心。
我曰:你收皮啦,你D酸鹼得PH8~3,成日話咩食酸野有癌。你個胃D胃酸PH1架,切左去啦。拎果少少鹼水想中和胃酸調整身體?醒下啦呀姐發完夢落街買餸喇

的都係咁講但都係說服唔倒佢地
仲話就算d酸鹼無用,電解水無chlorine係咪健康d先?
redox potential都唔同d架

老母啱啱裝咗
一聽就覺得無撚用 佢又話咁多實驗有根有據一定有用 未讀過Chem唔識阻止佢

就算醫生都會買
佢地唔想承認自己做左水魚先係咁盲撐
賣呢d的人真係好識捉住人的心理
講乜都無用
用緊呢set, 直接飲用有冇問題?
見親戚岩岩買左3M 孖芯系列
呢排成日驚自己個set 唔夠穩陣
佢寫"可過濾污柒物"其實附唔附合標準?

你呢隻BTU芯應該冇問題既。
唔係愈多枝愈好,貴精不貴多。

洗碗唔係用過濾水
如果你洗碗都用埋,換芯換傻你
AQ4000出水係會慢D,但如果你屋企水壓大或者正常就冇事。
on9先買呢d乜乜水機300蚊都嫌阻定

洗碗唔係用過濾水
AQ4000出水係會慢D,但如果你屋企水壓大或者正常就冇事。

洗碗時可以關咗佢?

btw 啲過濾水樽有冇心得?

無需要,除非你極度得閒無聊加潔癖

買咗隻livestraw

Lifestraw又唔同講法喎
出到野外得灘泥水
你有枝lifestraw就咁隊落去飲點都好過就咁飲
但你話平時出街都咁做又真係無聊咗啲

酸鹼論嗰啲真心戇鳩
中三bio教完digestive system都應該知呢啲論調係昆鳩人用
如果人類真係咁揀擇嘅一早死撚晒啦

洗碗唔係用過濾水

洗碗時可以關咗佢?

可以佢可以普通水同過濾水切換
酸鹼水係咪廢?Yes
https://hk.thenewslens.com/article/50470

呢篇好野黎架
其實濾水濾得太勁對身體冇益
因為人體需要礦物質,
長期飲蒸餾水對身體唔好嘅道理一樣

你講左兩次喇
係架,所以我唔太建議用RO機或者訂水
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

飲礦物質水
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

飲礦物質水

唔洗錢呀大佬
同埋你飲唔慣,忽然轉飲樽裝礦泉水隨時痾
不過痾一排慣左就冇事
lm
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

飲礦物質水

唔洗錢呀大佬
不過痾一排慣左就冇事

訂bxxxqxa礦物質水貴
定係用濾水器貴
加拿大買樽裝水極平
本地spring water最平折合約每公升港幣$1
蒸餾水都係每公升港幣$1.5左右
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

飲礦物質水

唔洗錢呀大佬
不過痾一排慣左就冇事

定係用濾水器貴
加拿大買樽裝水極平

如果我拎AQ4000做數據,1700升,$540一套芯
3毫子一升。
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

飲礦物質水

唔洗錢呀大佬
不過痾一排慣左就冇事

定係用濾水器貴
加拿大買樽裝水極平

如果我拎AQ4000做數據,1700升,$540一套芯
3毫子一升。

又好似幾抵喎

個frd屋企用緊依隻 有冇用 因為我都想買

個frd屋企用緊依隻 有冇用 因為我都想買

左邊定右邊?右邊果套叫前置式過濾,隔下沙石還可以。左邊果個有幾分似酸鹼水機,可以慳番,冇用。
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

其實d水入面真係咁多礦物質?
出街食個飯應該都有唔少礦物質可以吸收番
有無巴打識個d好撚貴吸塵機
Rainbow etc...
萬幾一部,究竟值唔值

吸塵機冇研究喎,不過都有聽過rainbow
佢既銷售手法好醒,親身上你屋企吸一次,比你睇下幾污糟,之後你就會落搭。

萬幾銀夠買2部dyson v8

Dyson 以為好野... 咪 on 9 啦

咁買兩部Dyson都好過買rainbow
起碼有外形有牌子多人識
不過同兩間P記嘅千幾蚊機比,效能有無分別就.....
因為人體需要礦物質,

你講左兩次喇

應該咁講 香港人依家係營養太好 飲水唔係吸引礦物既唯一途經 其實只要飲食均衡 飲蒸餾水都一樣會健康
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞