做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
睇完個post
想買3M LC或complete但太樣衰
係咪加$500可鑽孔裝下面?
睇完個post
想買3M LC或complete但太樣衰
係咪加$500可鑽孔裝下面?

正路係
身邊有人用咩還原水 成日話洗菜都洗到農藥水銀甩色乜乜乜 但如果酸鹼係廢d甩色菜又係咪真係work 唔想屋企落搭幾萬買部廢野 感激巴打
身邊有人用咩還原水 成日話洗菜都洗到農藥水銀甩色乜乜乜 但如果酸鹼係廢d甩色菜又係咪真係work 唔想屋企落搭幾萬買部廢野 感激巴打

算啦,冇用架。好多電解水公司既實驗都係呃人既小把戲。我自己都做過
左邊水喉水,右邊蒸餾水
睇落好恐怖,但其實係呃人既。
其實我見doulton的芯好多種
其實邊種比較安全同好用

巴打 呢個呢

$

巴打即係好唔好
我依家用緊,之前信用卡換
因為個女仲細,唔得既我要換過
http://www.torayvino.com/en/products/counter_top.html

巴打我用緊呢隻好唔好呀

做咩買隻咁偏門既野
資料唔多唔評論

我係一田買嫁, 話日本造
我成屋都amway 維他命 沖涼洗頭刷牙都係

你一定好有錢,咁中意送錢比傳銷洗

但amway d野係正wo
問下林天星有無用

巴打 呢個呢

$

巴打即係好唔好
我依家用緊,之前信用卡換
因為個女仲細,唔得既我要換過

用都可以,唔洗換
巴打,我隻AQ4000 個前置開始有鐵銹色
係咪要兩個月換一個
http://www.torayvino.com/en/products/counter_top.html

巴打我用緊呢隻好唔好呀

做咩買隻咁偏門既野
資料唔多唔評論

我係一田買嫁, 話日本造

3:水龍頭式既濾水器有冇用?
一般水龍頭式既濾水器都係日本製造,行JIS認證,而常見既濾水器係行NSF認證,分別係JIS 大部份效能係80%為準,少部份係只有過到同過唔到(50%為界)。而NSF標準係絕大部分98%,只有一兩樣係60%
其次,水龍頭式濾水器機身細,濾芯壽命短。但都有可取之處,就係普遍都用中空絲膜,濾膜密度可以到0.1微米(市面普遍係0.5,0.3微米)但唔係得個密就好既,因為仲有好多因素要睇
所以唔係真係冇位同冇錢,盡量避免了

可以參考下
係咪要兩個月換一個

你用左幾耐呀,正路個幾月換一粒。唔太嚴重既你唔裝都得
上網search AQ4000 搵到一間賣$800 免費送貨
但間公司好新, 唔知穩唔穩陣.....
可唔可以POST 公司WEB SITE 或者全名?

solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻
有 NSF 42 / 53 又過到鉛
係咪要兩個月換一個

你用左幾耐呀,正路個幾月換一粒。唔太嚴重既你唔裝都得

一個禮拜多d
巴打 我屋企用緊Doulton HIS-PF(M12)

http://eshop.doulton.hk/detail.asp?catid=89950&subcatid=89949&pdtid=695797

想問呢隻OK嗎?可唔可以就咁開水黎飲?同埋啲芯係咪九個月換一次就得架喇?唔該哂
入黎留個名 做過哩間公司,勿相認
上網search AQ4000 搵到一間賣$800 免費送貨
但間公司好新, 唔知穩唔穩陣.....
可唔可以POST 公司WEB SITE 或者全名?

係咪RE字頭
放心,你幫襯會見到我
solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻

筆直低又想大牌子可以諗諗。但冇左個認證其實即係冇左一個測試準則。簡單黎講即係雖然過到鉛,但水入面有幾多,隔到幾多,時效幾耐,有效流量呢D資料就會有缺失。同埋污染物唔只得鉛。

http://eshop.doulton.hk/detail.asp?catid=89950&subcatid=89949&pdtid=695797

想問呢隻OK嗎?可唔可以就咁開水黎飲?同埋啲芯係咪九個月換一次就得架喇?唔該哂

你買果時冇問架咩我就黎變埋道頓SALES,明明冇賣過M12正常係可以即飲既,9至12個月換,注意個零月如果水流變慢可以洗刷一下濾芯,但唔代表會加長壽命。

你買果時冇問架咩我就黎變埋道頓SALES,明明冇賣過M12正常係可以即飲既,9至12個月換,注意個零月如果水流變慢可以洗刷一下濾芯,但唔代表會加長壽命。

唔該哂~追哂post之後我信巴打你多過出面啲人嘛

唔該哂~追哂post之後我信巴打你多過出面啲人嘛

唔。。。多謝你
屋企人唔肯裝濾水器
唔想咁早死唯有買濾水壺用住先
雖然唔會隔到好多野

http://solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻

筆直低又想大牌子可以諗諗。但冇左個認證其實即係冇左一個測試準則。簡單黎講即係雖然過到鉛,但水入面有幾多,隔到幾多,時效幾耐,有效流量呢D資料就會有缺失。同埋污染物唔只得鉛。

唔該巴打 細心睇先知佢係跟NSF 來Test 但無認證
我都係平平地買 3M easy LC
同Complete比過唔到VOC
但VOC 哩d 野煲水都走曬啦呱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞