做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
而家d水質周圍都咁差 我直接訂左部蒸餾水機番黎,每個月有兩桶蒸餾水飲

幾錢到
但老實講
你永遠唔會知佢d水咩質素

其一啦。其二就係自來水含有氯氣,適量氯氣係可以有助殺菌。如果你隻蒸餾水係好純既話,有可能會養菌。

除非佢做到無菌實驗室咁囉

個人認為買個過濾能力強ga filter好過
基本上大部分先進小小國家都係咁做
直接飲水喉水
美國個d house起左幾十年
條村入面個gov. main除時成50年前整
佢地都係直接飲水喉水姐

你見過條水喉入面咩樣你就唔會敢飲

全世界都係咁嫁喎
所以美國歐州個堆咪飲filter水喉水囉

umm.. 係美國小村, d人其實係買一支支膠樽水...
超市60支咁買,然後車返屋企...
好小飲水喉水, 一係飲可樂

小弟住過 又真係飲水喉水喎
講到尾咪又係想sell 自己公司野
濾水器一定要 Doulton

agger

提提你兩個,佢支濾芯會叫你洗下,注意,洗下係為左保持水壓,唔係話洗完就唔洗換。到期一樣要換芯
(因為真係有人誤會,用左幾年先知又係巴打)
巴打

咁濾水器有邊個濾水機推介
Between 啊婆屋企用呢種
樓主幫下眼 睇下有無撚用

我就用緊呢種
謝各位清指下教
3M無得輸
講到尾咪又係想sell 自己公司野

邊有得SELL架,我都未放D嚇死你既相出黎,要就自然會搵,唔要既再SELL都冇用
皮幾野RO芯好過啦
屋企用緊道x頓個隻牌子 好定唔好?
係未有伏
仆街啦啲三姑六婆仲導我老母買diamond 話好用好用
啱啱裝嗰陣成撚日聽到老母話啲水特別甜
Between 啊婆屋企用呢種
樓主幫下眼 睇下有無撚用

我就用緊呢種
謝各位清指下教

啊婆果隻冇用既,純粹買個心安。
你果隻正野
隔到floride再講
隔到floride再講

你真係好憎氟
屋企用緊amway,有冇details
係未有伏

冇伏,注意定期換芯,唔好以為洗下芯就等於唔洗換就OK
學野
屋企用緊amway,有冇details

上面有講,有用,唔抵姐
係未有伏

我老母間唔中用1個月洗1次
正常幾耐換1次芯
我重記得之前買個陣話支芯洗洗下會細條的
但沒話幾耐
係未有伏

我老母間唔中用1個月洗1次
正常幾耐換1次芯
我重記得之前買個陣話支芯洗洗下會細條的
但沒話幾耐

冇記錯應該9個月至1年
咁大粒果個filter要黎都無用....?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?
利申:文科人

filtration ideal particle distribution係由大到細,因為可以maximize storage space
如果uniform graded(全部一樣size),仲要係好細既void space,就好易clogged好似係

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?

filtration ideal particle distribution係由大到細,因為可以maximize storage space
如果uniform graded(全部一樣size),仲要係好細既void space,就好易clogged好似係

我都唔知係咪大至細,因為A濾芯係最細,但冇理由FEDCBA咁去。。
正常都係由大至細既,不過佢既編排係
中 中 大 中 中 細
。。。

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

我諗d水應該係順序經哂A B C D E咁多個filter material?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

我諗d水應該係順序經哂A B C D E咁多個filter material?

今晚收工再拆過
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞