做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
之前幫襯左雪風巴
開心使用中 唔洗煲水對我來講真係好方便

filtration ideal particle distribution係由大到細,因為可以maximize storage space
如果uniform graded(全部一樣size),仲要係好細既void space,就好易clogged好似係

我諗d水應該係順序經哂A B C D E咁多個filter material?[/quote]
咁大粒果個filter要黎都無用....?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?
利申:文科人

filtration ideal particle distribution係由大到細,因為可以maximize storage space
如果uniform graded(全部一樣size),仲要係好細既void space,就好易clogged好似係

我都唔知係咪大至細,因為A濾芯係最細,但冇理由FEDCBA咁去。。
正常都係由大至細既,不過佢既編排係
中 中 大 中 中 細
。。。

呢個係dual media filter既distribution
係用黎增加個filter既lifetime好似係
咁大粒果個filter要黎都無用....?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?
利申:文科人

我都唔知係咪大至細,因為A濾芯係最細,但冇理由FEDCBA咁去。。
正常都係由大至細既,不過佢既編排係
中 中 大 中 中 細
。。。

呢個係dual media filter既distribution
係用黎增加個filter既lifetime好似係

上面果種應該係你講果種 中 中 大 中 中 細
下面果種係我講果種大至細
之前幫襯左雪風巴
開心使用中 唔洗煲水對我來講真係好方便

喂大佬,唔好害我啦
鉛水嗰期大撚把濾水器報告啦
屋企用左好耐一個垃圾濾水器冇換過
有冇啲性價比高啲既牌子介紹黎
留名但唔睇
利申: 直接開黎飲左5年up
學到野 多謝巴打

上面果種應該係你講果種 中 中 大 中 中 細
下面果種係我講果種大至細

睇佢個成份又唔似喎,其一係珠仔份量好少,二係成支野唔係PACK實,係鬆泡泡既一堆碳
留名
leonlau

巴打 呢個呢
Between 啊婆屋企用呢種
樓主幫下眼 睇下有無撚用

我就用緊呢種
謝各位清指下教

啊婆果隻冇用既,純粹買個心安。
你果隻正野

謝樓主 星期六幫佢地撚生換撚埋
Between 啊婆屋企用呢種
樓主幫下眼 睇下有無撚用

我就用緊呢種
謝各位清指下教

啊婆果隻冇用既,純粹買個心安。
你果隻正野

謝樓主 星期六幫佢地撚換撚埋
白痴都知白痴都唔用
估唔到連登好多白痴都不如水魚

好多都係呀媽出事既。。
仲有冇咩出名廠牌可以講講
例如amway個隻
想知真係勁的濾水器係點, 其實一兩碌都得?

Amway同問

之前開左個濾水器既POST

5:貴野一定好?定係直銷騙局?
相信好多人都聽過 咩美(Amway) 既 E春濾水器,售價約8千,識人定唔知點都要6千,仲未計之後既保養費用。
首先你要搞清楚點解要用濾水器,就係要隔除食物水中既有害物,點知道有冇用?就係睇第3點講既認證。主流濾水器都有NSF42,53認證,分別係味道同污染物既標準,基本上有呢兩個認證既都有咁上下保證
而有認證既濾水器其實平既幾百蚊,貴既都係千零二千蚊。
大家都係過濾食水,大家都拎認證,點解要比多幾千幾萬去做同樣既事呢?
OK你會話E春有紫外線殺菌
你隻杯無菌咩?

紫外線殺菌係防止過濾器入面積聚細菌同藻類形成嘅水垢
唔係比你飲無菌水
要最好梗係玩逆滲透RO水
唔怕哂水嘅話

巴打 呢個呢

$
LM
隔到floride再講

你真係好憎氟

有咩方法可以飲到無氟既水 我都好憎氟
巴打 霖住入手3M啲濾水器
有無話幾多個月換一次芯?

同埋邊個型號性價比高啲
隔到floride再講

你真係好憎氟

有咩方法可以飲到無氟既水 我都好憎氟

蒸餾水?
定係礦泉水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞