做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
雪風巴打有冇見過呢隻?係咪伏野?

冇,但都係果D神奇水架喇,PASS啦

其實呢啲機有咩用?屋企人唔煲水直接飲濾完既水,會唔會中伏?

呢D機呢,通常都係控制水既酸鹼度,佢地話可以改變身體體質。(我再講多次,絕對冇影響)
如果你部濾水器係有效能認證既,就咁飲冇問題。

唔似有咩認證 屌我仲飲左咁耐

有認証一定會雞那咁大隻字話你知

雞那咁大隻字你都要睇清楚呀

本機以NSF標準進行測試
(即係自己試,冇拎認證)

可達NSF CLASS 1標準
(只係話濾芯有0.5微米,未必有認證)

本機取得NSF除氯認證
(只係42,最重要既53係冇既)

所以 認證 呢兩隻字唔可以隨便用?

學到野
連登終於有啲深度post
巴打我想問一個問題,無殺菌功能既水機會唔會有養菌呢個問題?
巴打有咩性價比高既濾水器推介呀? 唔想再煲水

巴打宜隻屌唔屌得過宜家做緊promo 279.99 usd

枱底夠位又想玩RO可以GOGOGO!
(真係好大個桶,度好位先)

岩岩訂左 原來係199.99唔係279.99仲要free shipping
不過要自己裝

要唔要安裝服務
(擺明落我袋)

裝RO水機好撚折墮架
過濾一公升RO水會產生3-4公升廢水
交水費都交撚死呀
雪風巴打有冇見過呢隻?係咪伏野?

冇,但都係果D神奇水架喇,PASS啦

其實呢啲機有咩用?屋企人唔煲水直接飲濾完既水,會唔會中伏?

呢D機呢,通常都係控制水既酸鹼度,佢地話可以改變身體體質。(我再講多次,絕對冇影響)
如果你部濾水器係有效能認證既,就咁飲冇問題。

唔似有咩認證 屌我仲飲左咁耐

有認証一定會雞那咁大隻字話你知

雞那咁大隻字你都要睇清楚呀

本機以NSF標準進行測試
(即係自己試,冇拎認證)

可達NSF CLASS 1標準
(只係話濾芯有0.5微米,未必有認證)

本機取得NSF除氯認證
(只係42,最重要既53係冇既)

所以 認證 呢兩隻字唔可以隨便用?

學到野

唔只,如果係冇認證,你都可以用認證既寫樣,但你一講「取得」「獲得」「擁有」「通過」咁就死硬。

不如講下幾多人關心既小米呀
小米作為RO濾水器,佢地PASS到 NSF58認證先叫好。佢係咁講既:「符合NSF58標準」。好似有認證?SORRY~冇既
3m ap complete 枱底 難唔難裝?
我見水貨先110美金 好抵買
3m ap complete 枱底 難唔難裝?
我見水貨先110美金 好抵買

話難唔難話易唔易,非筆墨能所形容,夠膽既試一次就知,唔夠膽既就比錢我賺啦

首先不如我比幾個情景比你?

A:壺水要放過夜既。
水入面既氯氣係幫你殺菌。而煲水,過濾水,殺菌水都好,放得一段時間點都會有菌生出黎。

B:即開即飲既。
同上,但因為時間較短,所以有殺菌功能既水就會有比較好既表現。(但你隻杯,手,口,一樣大把菌)

C:隊個口入水喉
殺菌機你玩哂啦!

我一路都推AQ4000,800蚊PASS NSF42,53,401,夠唔夠高

我一路都推AQ4000,800蚊PASS NSF42,53,401,夠唔夠高

同3M比點睇?
Philips 嘅濾水器有無用?我見佢都有啲乜乜認證

水入面既氯氣係幫你殺菌。而煲水,過濾水,殺菌水都好,放得一段時間點都會有菌生出黎。

同上,但因為時間較短,所以有殺菌功能既水就會有比較好既表現。(但你隻杯,手,口,一樣大把菌)

殺菌機你玩哂啦!

我明你講咩,不過我都係想問,去到氯氣無隔菌殺菌既機係咪即係有機會做細菌竇
我見有 d 水機得三枝濾芯 d 水都可以即開即飲,巴打又有冇研究係咪真係得?

巴打宜隻屌唔屌得過宜家做緊promo 279.99 usd

枱底夠位又想玩RO可以GOGOGO!
(真係好大個桶,度好位先)

岩岩訂左 原來係199.99唔係279.99仲要free shipping
不過要自己裝

要唔要安裝服務
(擺明落我袋)

我都想搵巴打幫我裝但我係外國住

同3M比點睇?

3M要水貨先同價位,行貨都係一千中起標
但性能兩邊差唔多,樣就AQ靚D,3M PRO D
Philips 嘅濾水器有無用?我見佢都有啲乜乜認證

3:水龍頭式既濾水器有冇用?
一般水龍頭式既濾水器都係日本製造,行JIS認證,而常見既濾水器係行NSF認證,分別係JIS 大部份效能係80%為準,少部份係只有過到同過唔到(50%為界)。而NSF標準係絕大部分98%,只有一兩樣係60%
其次,水龍頭式濾水器機身細,濾芯壽命短。但都有可取之處,就係普遍都用中空絲膜,濾膜密度可以到0.1微米(市面普遍係0.5,0.3微米)但唔係得個密就好既,因為仲有好多因素要睇
所以唔係真係冇位同冇錢,盡量避免了

殺菌機你玩哂啦!

我明你講咩,不過我都係想問,去到氯氣無隔菌殺菌既機係咪即係有機會做細菌竇

係架,開左套濾水器入過水,太耐冇開係會出事架。
所以我叫你地換濾芯唔係計處理量,係睇住時間換。
我見有 d 水機得三枝濾芯 d 水都可以即開即飲,巴打又有冇研究係咪真係得?

有D一枝,有D兩枝,你有三枝,我地夾埋有六枝
睇認證。最直接既方法,因為再吹幾大都好,冇機構冇數據支持都唔好太信。
WELL起碼我飲兩枝芯既都未死既

有D一枝,有D兩枝,你有三枝,我地夾埋有六枝
睇認證。最直接既方法,因為再吹幾大都好,冇機構冇數據支持都唔好太信。
WELL起碼我飲兩枝芯既都未死既

我就係怕水呢 d 飲一頭半個月都唔會即時見到有事,到一年半載後出事就太遲
想請問巴打tg係咩?(定好似有post過?)
有小小問題想問,同想幫襯你
唔洗驚比人話你打手
咁大個人網上講咩自己有能力判斷信唔信
想請問巴打tg係咩?(定好似有post過?)
有小小問題想問,同想幫襯你
唔洗驚比人話你打手
咁大個人網上講咩自己有能力判斷信唔信
@germanyip,想問咩奇難雜症都OK
aq4000 唔寄香港 屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞