做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
咁大粒果個filter要黎都無用....?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?
利申:文科人

養魚黎講呢d會養硝化菌
將氨轉化為亞硝酸鹽再轉硝酸鹽(毒性比氨低很多

氨就係黎至魚ga 屎屎尿尿

唔知點解佢要有陶粒啦
可能唔係為養菌

。。。以遠古礦石製成 Diamond 200 天然能量陶瓷珠分別裝置在 B、C、E、F 四個濾芯之中, 配合奈米銀活性碳及其他天然材料,複製古代天然、清澈、無雜質的礦泉水。 

嶄新鑽石3000陶瓷珠
全天然遠古能量礦石,令水質清澈無暇 其中,濾芯內的 「 Diamond 3000 」陶瓷珠裝置在 D 濾芯之中,是確保最佳水質的關鍵。 

Diamond 3000 陶瓷珠內,含有純天然的礦石成分。這些遠古礦石具天然磁能,可活化水分子及提高水內含氧量。 

並有多種人體不可缺少的微量元素如鎂、鐵、鉀、氟、鈣...等,令水調節至接近人體酸鹼的弱鹼性。 

WELL!REALLY?

發覺d產品成日用d正常人唔會明既字乜撚野全天然遠古能量礦石完全唔知up乜鳩 讀geotech 完全未聽過有呢種minerals 算唔算犯左商品說明條例

偽科學嘛,你用科學角度睇梗係唔明

飲左仲唔磁能線?遠古礦物=一億年前既Na+
屋企未裝過濾水器
樓主有冇好介紹 budget 3000左右

3000可以玩枱底式。
要大既AQ5300A,4千幾升過濾,要牌子既3M ap easy complete,,要抵既AQ5300,要最平既就買3M水貨

買既話係去百老匯果d地方買好定其他地方
小弟冇咩認識

3M既上亞馬遜睇下先,冇就實惠一田。
AQ系既去http://PRICE.COM睇,有間RE字頭,我會上黎幫你搞(其實係因為少鋪頭賣)

巴打3m AP Easy水貨係咪抵玩好多

講多D講多D!!
屋企未裝過濾水器

3000可以玩枱底式。
要大既AQ5300A,4千幾升過濾,要牌子既3M ap easy complete,,要抵既AQ5300,要最平既就買3M水貨

小弟冇咩認識

AQ系既去http://PRICE.COM睇,有間RE字頭,我會上黎幫你搞(其實係因為少鋪頭賣)

屋企未裝過濾水器

3000可以玩枱底式。

小弟冇咩認識

咁3M有無出過大鑊野
屋企未裝過濾水器

3000可以玩枱底式。

小弟冇咩認識

咁3M有無出過大鑊野

呢D枱面式冇咩好壞
應該話溶係水入面有咩唔係ion 鳩UP到咁都有一車車傻瓜走去買
就黎變迷信
唔怪得雙氧水都變聖水啦

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?

養魚黎講呢d會養硝化菌

唔知點解佢要有陶粒啦
可能唔係為養菌

。。。以遠古礦石製成 Diamond 200 天然能量陶瓷珠分別裝置在 B、C、E、F 四個濾芯之中, 配合奈米銀活性碳及其他天然材料,複製古代天然、清澈、無雜質的礦泉水。 

嶄新鑽石3000陶瓷珠
全天然遠古能量礦石,令水質清澈無暇 其中,濾芯內的 「 Diamond 3000 」陶瓷珠裝置在 D 濾芯之中,是確保最佳水質的關鍵。 

Diamond 3000 陶瓷珠內,含有純天然的礦石成分。這些遠古礦石具天然磁能,可活化水分子及提高水內含氧量。 

並有多種人體不可缺少的微量元素如鎂、鐵、鉀、氟、鈣...等,令水調節至接近人體酸鹼的弱鹼性。 

發覺d產品成日用d正常人唔會明既字乜撚野全天然遠古能量礦石完全唔知up乜鳩 讀geotech 完全未聽過有呢種minerals 算唔算犯左商品說明條例

應該話溶係水入面有咩唔係ion 鳩UP到咁都有一車車傻瓜走去買
就黎變迷信
唔怪得雙氧水都變聖水啦

就黎變迷信
唔怪得雙氧水都變聖水啦

你地唔好圍威喂,講多D比我學下野啦

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

養魚黎講呢d會養硝化菌

唔知點解佢要有陶粒啦
可能唔係為養菌

嶄新鑽石3000陶瓷珠

就黎變迷信
唔怪得雙氧水都變聖水啦

CO2可以溶係水但唔係ion

有CO2既水係弱酸性,可以抗衰老,增強自信,我今日飲左幾杯啦,你覺得我係咪容光煥發?
識人成日係fb成日吹部野有幾勁,有幾好
仲要post埋傑出獎
果陣至知佢轉左做sales
識人成日係fb成日吹部野有幾勁,有幾好
仲要post埋傑出獎
果陣至知佢轉左做sales

呢行D人同保險差唔多。咩人生有動力呀,搏盡呀,咩咩又幫到人
真係有用,有需要自然會搵你買,咁落力Q唔知有鬼咩
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野

最近公司買左呢部
三萬幾蚊
裝水喉個師傅都收幾千蚊
吹到好撚大
又美容又抗養化又幫傷口服原
乜撚野功效都有
有無文獻證明呃人?
話俾老闆知佢要面死撐話有益
仲逼我日日飲

呢部機有咩裝呀,夠膽收幾千
依家D人好白痴,呢樣又防癌果樣又美容
轉個頭咪又係吹下風又感冒

唔需要文獻。你只需要知道酸鹼水對人體既作用原理,你就自然會明。

師奶曰:酸質體質易生癌,飲鹼食鹼保安心。
我曰:你收皮啦,你D酸鹼得PH8~3,成日話咩食酸野有癌。你個胃D胃酸PH1架,切左去啦。拎果少少鹼水想中和胃酸調整身體?醒下啦呀姐發完夢落街買餸喇

的都係咁講但都係說服唔倒佢地
仲話就算d酸鹼無用,電解水無chlorine係咪健康d先?
redox potential都唔同d架

老母啱啱裝咗
一聽就覺得無撚用 佢又話咁多實驗有根有據一定有用 未讀過Chem唔識阻止佢
雪風巴打有冇見過呢隻?係咪伏野?

冇,但都係果D神奇水架喇,PASS啦

其實呢啲機有咩用?屋企人唔煲水直接飲濾完既水,會唔會中伏?

老母啱啱裝咗
一聽就覺得無撚用 佢又話咁多實驗有根有據一定有用 未讀過Chem唔識阻止佢

唉又一個
佢將實驗=根據本身已經有問題。其一,實驗證明D咩先,二,個實驗本身有冇做假先
你唔好話又係洗菜浸豬肉電解果D實驗呀

呢D機呢,通常都係控制水既酸鹼度,佢地話可以改變身體體質。(我再講多次,絕對冇影響)
如果你部濾水器係有效能認證既,就咁飲冇問題。
見到aq 4000個說明書寫住
「如果原水含有不安全微生物,或者在原水水質不明的情況下,必須在使用本濾水器之前或之後,對原水進行充分消毒,否則不得飲用。」
咁姐係可唔可以直接飲?
見到aq 4000個說明書寫住
「如果原水含有不安全微生物,或者在原水水質不明的情況下,必須在使用本濾水器之前或之後,對原水進行充分消毒,否則不得飲用。」
咁姐係可唔可以直接飲?

佢既意思係如果你知道有D惡菌係你D水出現,或者你住電鍍廠隔離,咁過黎都冇用,一係搬屋一係買水。
岩岩check 左屋企用緊everpure, 有無用??

有呀,正常野
有無巴打識個d好撚貴吸塵機
Rainbow etc...
萬幾一部,究竟值唔值

吸塵機冇研究喎,不過都有聽過rainbow
佢既銷售手法好醒,親身上你屋企吸一次,比你睇下幾污糟,之後你就會落搭。

咁佢出個部rainlife 有冇用 屋企用緊
lm

呢D機呢,通常都係控制水既酸鹼度,佢地話可以改變身體體質。(我再講多次,絕對冇影響)

唔似有咩認證 屌我仲飲左咁耐

有認証一定會雞那咁大隻字話你知

有認証一定會雞那咁大隻字話你知

雞那咁大隻字你都要睇清楚呀

本機以NSF標準進行測試
(即係自己試,冇拎認證)

可達NSF CLASS 1標準
(只係話濾芯有0.5微米,未必有認證)

本機取得NSF除氯認證
(只係42,最重要既53係冇既)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞