做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
留名
以家屋企啲水唔開幾個鐘就會有鐵鏽色 要放一陣水先無 有無啲低成本方法可以改善
以家屋企啲水唔開幾個鐘就會有鐵鏽色 要放一陣水先無 有無啲低成本方法可以改善

零成本
BTW,注意水質,污染物唔一定肉眼睇到。
正如字面意思,拆解。
話說有個巴打多左部鑽石機出黎,於是我就拎走左去拆
主角,diamond classic
售價大約$11500,另有大量計劃呀分期,視乎SALES既offer。既然黎得我手上,我就同你睇下$11500既濾水器有咩把炮

外型係唔錯,不過真係好大部。主要係因為有成6支濾芯係入面。

濾芯係濾水器既靈魂,我地再拆落去啦。

一黎已經發覺唔對路。佢有ABCDEF濾芯。
除左A濾芯可以提供到濾水器芯應有既密度之外,其他都好似係廢。BTW,休息下先,再深入行落去。

呢舊野以前用過,當時係可以買斷佢但就冇人再幫你換蕊,再加上佢個出水制好易壞,成日壞,所以要分期繼續養班契弟。大家千祈唔好中伏。而家用緊D字頭兩年都未壞。
留名
濾水器一定要 Doulton
lm
仲有冇咩出名廠牌可以講講
例如amway個隻
想知真係勁的濾水器係點, 其實一兩碌都得?

Amway同問
例如amway個隻

Amway同問

加樓主 tg 啦
又誠實又可靠
搵張tempo用橡筋包實個水龍頭 開細水等佢慘出黎都仲有用過呢部野
呀係。之前有個PO,入面有D常見問題。可以入去睇睇,另外如果你地要型號推薦既,入去搵。
https://lihkg.com/thread/141659/page/1?ref=android
留名
留名
例如amway個隻

Amway同問

加樓主 tg 啦
又誠實又可靠

。。。。你搞到我好驚
咁大粒果個filter要黎都無用....?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?
利申:文科人

養魚黎講呢d會養硝化菌
將氨轉化為亞硝酸鹽再轉硝酸鹽(毒性比氨低很多

氨就係黎至魚ga 屎屎尿尿

唔知點解佢要有陶粒啦
可能唔係為養菌

。。。以遠古礦石製成 Diamond 200 天然能量陶瓷珠分別裝置在 B、C、E、F 四個濾芯之中, 配合奈米銀活性碳及其他天然材料,複製古代天然、清澈、無雜質的礦泉水。 

嶄新鑽石3000陶瓷珠
全天然遠古能量礦石,令水質清澈無暇 其中,濾芯內的 「 Diamond 3000 」陶瓷珠裝置在 D 濾芯之中,是確保最佳水質的關鍵。 

Diamond 3000 陶瓷珠內,含有純天然的礦石成分。這些遠古礦石具天然磁能,可活化水分子及提高水內含氧量。 

並有多種人體不可缺少的微量元素如鎂、鐵、鉀、氟、鈣...等,令水調節至接近人體酸鹼的弱鹼性。 

WELL!REALLY?

咪姐係陶粒佢講到補充元素
頂多咪係燒陶粒個陣溝埋d野落去

但老實講姐係比舊鐵你奶 叫你補充姐
我用緊reverse osmosis 既濾水
其實過左枝ro係咪已經好過呢部鑽石機
讀CHEM都知咩打散H-bond係on99
例如amway個隻

Amway同問

加樓主 tg 啦
又誠實又可靠

。。。。你搞到我好驚

好似打手
例如amway個隻

Amway同問

加樓主 tg 啦
又誠實又可靠

。。。。你搞到我好驚

好似打手

前兩個PO我有先講明,你搵我買我係冇錢收,都係照出一份糧
唔開名又比人話學咩人開PO,開名又話打手
而家d水質周圍都咁差 我直接訂左部蒸餾水機番黎,每個月有兩桶蒸餾水飲
而家d水質周圍都咁差 我直接訂左部蒸餾水機番黎,每個月有兩桶蒸餾水飲

幾錢到
但老實講
你永遠唔會知佢d水咩質素
例如amway個隻

3M

幾錢到
但老實講
你永遠唔會知佢d水咩質素

供兩年,每月$1xx watsons water 應該好d掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞