做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
巴打想請教下
屋企水喉間中開出黎會有一堆黑色好細點嘅野
用手捽落去會化左 有無類似經驗知係咩黎
好鬼驚

通常係洗完水缸果D「MO」
巴打想請教下
屋企水喉間中開出黎會有一堆黑色好細點嘅野
用手捽落去會化左 有無類似經驗知係咩黎
好鬼驚

通常係洗完水缸果D「MO」
或者係水管入面積左D「MO」
植物先最識飲水,無論水源幾污糟(唔計有毒/重金屬),啲蔬果嘅水份都係咁清新

搵人試下完全靠蔬果攝取水份

係因為植物飲水個口好細,有一個過濾既功能。
但一般水污染得幾種,一係沙泥,一係毒,一係重金屬。頭一種植物就冇事,後面兩種一樣冇辦法
所以你應該話「無論水源有幾混濁」
http://solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻
有 NSF 42 / 53 又過到鉛

筆直低又想大牌子可以諗諗。但冇左個認證其實即係冇左一個測試準則。簡單黎講即係雖然過到鉛,但水入面有幾多,隔到幾多,時效幾耐,有效流量呢D資料就會有缺失。同埋污染物唔只得鉛。

唔該巴打 細心睇先知佢係跟NSF 來Test 但無認證
我都係平平地買 3M easy LC
同Complete比過唔到VOC
但VOC 哩d 野煲水都走曬啦呱

呢隻ap2-305可以換LC同complete做濾芯,其實一鳩樣

無錯!不過一樣既意思應該係一樣既接頭。
所以用305既我會推薦升級lc,用complete既我會推番lc平d

之前就係用緊 305 果時50%off 買左兩set(連接頭)都係1200
宜家升級LC 抵玩
唔該幾位巴打

即係買305,但個補充芯買lc?
巴打
屋企用緊 Panasonic 電解水果隻

聽到你話冇用

冇用係因為過唔到濾? 定係過得唔乾淨!?

我用左兩年,兩年都係用電解mode , 直接飲用

咁其實同就咁飲水喉水有冇分別呢??

因為如果要做電解,水就唔可以太乾淨,其一。
其二係強調電解功能既水機,過濾從來不是強項。
最簡單直接,睇認證啦。

電解水對人體冇害,不過都冇咩益。所以最緊要乾淨就得。分別就係就算過得差,起碼都叫濾左少少。

唔該晒巴打

搞到我心思思想換個濾水器

嚟緊屋企會有 Bb

巴打會推介邊一隻濾水器?

睇你幾多人。如果一家4,5口既,AQ5300A。
4千升濾水量。因為你有BB,用水係多好多,好似話清潔用品咁。

想問price.com個價係全包?
咁到時濾芯外國買返黎得唔得?

呢部點

貴,唔抵。性能冇咩大問題。

本來想同巴打買 aq-4000
去完一田 3m easy Lc 賣830 加多套芯 340
兩樣加埋先1170 夠用年半

shit 而家先睇到
係樓下商場見到擺電解水機攤檔
用幾杯野呃師奶買電解水

我成日去拆人招牌
行去逗佢兩句就知咩料

喺街擺檔嘅好多人都無料,唔理賣乜都好
有人喺街邊賣啲千幾蚊 Android 山寨電話,阿媽又有啲心動
我是但去問佢幾句都答到錯晒露晒底
呢個回覆係送比有追PO既巴打既。

蘋果日報出左個報道,係講樽裝水都有PH值,腎有事既人唔可以飲太酸既水咁講。仲問埋唔同既水商,成個報道都好似好做到野,追查緊野咁。其實成篇野都冇咩價值。

首先,唔好話樽裝水。每家,每戶,每一個水龍頭出黎既水,PH值,礦物含量,所有數值都冇可能一樣。所以PH值只要係中性既範圍內就OK。唔需要去專登理佢PH幾多。

第二,除左真係腎有事既人。正常人無論係飲PH值高定低既水,對身體係幾乎唔會有任何影響。所以你成日聽到仲有好多人講「酸性體質會生癌」,你可以大巴大巴車埋去,問下佢胃酸既PH值幾多。點解咁酸都冇胃癌。(回覆果欄正正有個白痴仔話酸性會生癌)

第三,蒸餾水同礦泉水最大既分別唔應該係PH值。其一係因為PH值對人影響真係好細。其二係真正分別係礦物質含量。礦物質係人體不可或缺,但都不能太多,自然正常就可以了。

總結黎講,水呢家野,乾淨正常就可以,唔需要刻意搞黎搞去。

多謝巴打
飲食嘅酸真係唔關事
因為太少
腎有事嘅人係自己身體嘅酸都排唔走,就算飲鹼水都逃唔過洗腎嘅命運
巴打
屋企用緊 Panasonic 電解水果隻

聽到你話冇用

冇用係因為過唔到濾? 定係過得唔乾淨!?

我用左兩年,兩年都係用電解mode , 直接飲用

咁其實同就咁飲水喉水有冇分別呢??

因為如果要做電解,水就唔可以太乾淨,其一。
其二係強調電解功能既水機,過濾從來不是強項。
最簡單直接,睇認證啦。

電解水對人體冇害,不過都冇咩益。所以最緊要乾淨就得。分別就係就算過得差,起碼都叫濾左少少。

唔該晒巴打

搞到我心思思想換個濾水器

嚟緊屋企會有 Bb

巴打會推介邊一隻濾水器?

睇你幾多人。如果一家4,5口既,AQ5300A。
4千升濾水量。因為你有BB,用水係多好多,好似話清潔用品咁。

想問price.com個價係全包?
咁到時濾芯外國買返黎得唔得?

睇下邊隻啦,5字頭果堆就要加安裝費既。4字頭果D就全包
hi 巴打
有個好重要既問題,如果我買有NSF42&53既濾水器,咁仲洗唔洗煲水?

thanks
hi 巴打
有個好重要既問題,如果我買有NSF42&53既濾水器,咁仲洗唔洗煲水?

thanks

要睇你本身個水煲靚唔靚。
正路係唔洗煲,但如果你飲唔慣,或者屋企要煲,搵個好D既煲。因為主要係怕個煲唔靚會放出有害物。
hi 巴打

thanks

正路係唔洗煲,但如果你飲唔慣,或者屋企要煲,搵個好D既煲。因為主要係怕個煲唔靚會放出有害物。

有冇煲推介
hi 巴打

thanks

有冇煲推介

呢D問女人啦
師兄都成年喇,你點樣搵返出黎
巴打我都有跟你D Po呀

諗唔明點解咁多香港人當道頓呢D垃圾機神咁拜,過濾能力差/出水慢/爛鬼膠又漏水/人手清潔(2018年仲要用人手)/每年消耗濾芯又貴。

可以話集所有缺點於一身
咁岩pricerite會員到期,又咁岩aq4000特價,做research R返呢個post出嚟即買,多謝巴打
不過裝完之後出水極慢,飲用ok既,但要煲熱有排等好慘
最近做$598呀嘛,OK呀,不過希望佢唔好做爛市
巴打仲有無做啊?想搵你呢d專業人士揀同裝濾水啊方唔方便留tg
雖然遲左2年但好彩睇咗呢個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞